28. november 2023 21:37

Foto: Chris Turvey

Spenningen ble utløst da den unge amerikaneren feide i tre birdier på rad fra hull 14 til 16. Han vant med fire slag på -16 på Erin Hills, og tangerte med det U.S. Open-rekorden.

Med sisterunden på fem under par, 67, i U.S. Open sikret Koepka seg sin første majoritittel ved å gå til topps i den 117. utgaven av U.S. Open, verdens tredje eldste åpne golfmesterskap.

U.S. Open-mesteren startet dagen på -11 sammen med landsmannen Justin Thomas, ett slag bak ledende Brian Harman.

Koepka avanserte kjapt med birdie på de to første hullene før han satte en timetersputt på hull 8, som tok ham  til 14 under par og ledelse.

Tangerte U.S. Open-rekorden

Etter runding fulgte en bogey på det utfordrende hull 10. Koepka viste deretter en bemerkelsesverdig ro under press med tre birdier på rad på hullene 14, 15 og 16, og var plutselig 16 under par, og økte ledelsen sin til fire slag.

Som også ble sluttresultatet. Med det tangerte han U.S. Open-rekorden for tidenes lavest score.

— Det føles fantastisk å få sitt navn på trofeet sammen med så mange andre store navn. Det er virkelig en ære, sa Koepka etter at seieren var et faktum. Og fortsatte:

— Det har ikke helt sunket inn ennå, men jeg tror det vil føles veldig spesielt. Nå vil jeg bare møte familien, og være sammen med dem. Og å tilbringe tid med alle de som har hatt en rolle i å hjelpe meg å vinne dette.

Seieren var 27-åringen fra Florida sin åttende triumf som profesjonell.

Også Hideki Matsuyama har grunn til å smile over avslutningen. 66-runden var dagens beste, og sendte japaneren i oppover resultatlisten i gigantklyv til delt andreplass på -12.

En plassering han delte med lederen før siste runde, Bryan Harmon fra USA. Engelskmannen Tommy Fleetwood tok fjerdeplassen på -11.

Svenske David Lingmerth ble delt 21 med -4 etter en avsluttende én under par 71-runde.

Dette har U.S Open-vinneren i bagen

Brooks Koepka gikk over til Nike fra Titleist ett år før Nike bestemte seg for å kutte ut produksjonen av golfkøller.

Koepka funderte på å likevel fortsette med sin Nike-køller, men plutselig kom Mizuno og TaylorMade på banen. Koepka takket ja, selv om de økonomiske betingelsene ikke var så gode som han var vant med.

Nå spiller27-åringen med et sett der woodene er fra TaylorMade, jernene fra Nike og Mizuno og wedger, putter og ball fra Titleist:

Driver: TaylorMade M2 (Mitsubishi Diamana+ White 70TX), 9.5°

Fairwaywood: TaylorMade M2 2017, 16.5°

Jernkøller: Nike Vapor Fly Pro (3-jern) og Mizuno JPX 900 Tour (4-PW)

Wedeger: Titleist Vokey SM5 (52°, 56°); Titleist Vokey SM4 TVD (60°)

Putter: Scotty Cameron by Titleist Newport 2 SLT T10

Ball: Titleist Pro V1x

Se også: Resultater fra Wisconsin


Runde 3: Brian Harman leder U.S. Open med ett slag

Blant de ni spillerne vi tror vinneren av årets  U.S. Open kommer til å befinne seg, består av sju amerikanere samt engelskmannen Tommy Fleetwood på delt andreplass og sørkoreaneren Si Woo Kim på sjetteplass, tre slag bak ledende Brian Harman.

Feltets eneste gjenværende skandinav, David Lingmerth, er delt 26 med -3, ni slag etter Harman.

U.S. Open

 


Runde 2: Tett fight

Hvilken dramatikk det ligger an til de to siste dagene av U.S. OpenErin Hills! David Lingmerth er eneste skandinav videre på delt 24.-plass med -2, fem slag bak teten.

I teten av U.S. Open har det aldri vært tettere halvveis enn nå. To engelskmenn og to amerikanere deler førsteplassen på -7: Tommy Fleetwood, Paul Casey, Brooks Koepka og Brian Harman.

Som jages av tre mann på -6: Lederen etter første dag, Rickie Fowler samt J.B. Holmes og Jamie Lovemark, alle amerikanere.

Deretter følger fem mann på -5 og seks mann på -4. Mens David Lingmerth er eneste skandinav videre med sine -2 etter runder på 73 og 69 slag.

Mange kjente navn ute av U.S. Open

Cutten endte på +1, og blant dem som fikk nok av Erin Hills-banen etter to runder finnes mange prominente golfnavn. Her følger et lite utvalg:

+2: Justin Rose, Davis Love III, Ross Fisher

+3: Henrik Stenson, Adam Scott, Charl Schwartzel, Thomas Pieters

+4: Bubba Watson, Dustin Johnson

+5: Rory McIlroy, Angel Cabrera, Graeme McDowell, Gregory Bourdy, Jon Rahm

+6: Alex Norén, Jimmy Walker, Bryson Dechaembeau

+7: Jason Dufner, George Coetze

+8: Johannatan Vegas, Alexander Levy

+9: Daniel Berger

+13: Daniel Chopra, Billy Horschel

 


Runde 1: Rickie Fowler leder U.S. Open med ett slag

Amerikaneren har -7, ett slag foran engelske Paul Casey og Xander Schaufele fra USA. David Lingmerth og Alex Norén er beste skandinav med +1, ett slag foran Henrik Stenson.

Det gir de to svenskene henholdsvis delt 61.- og delt 82,.-plass. Cutten er estimert til å gå ved par. Den fjerde svensken i feltet, Daniel Chopra, har +5 på delt 131.-plass.

Med det er svensken ett slag etter forhåndsfavoritt Dustin Johnson, men ett slag foran en annen favoritt: Rory McIlroy.

 

U.S. Open

Kommentarer