På en tøff avslutningsdag i Madrid, der bare fem spillere kom seg under par, ble det tre over par for dagen og delt 22.-plass for Eirik Tage Johansen. Det gir vi godkjent!
bra-gjennomf-oslash-rt-turnering--tage--

GODKJENT CHALLENGE-PREMIERE: EIrik Tage Johansen får klart godkjent for sin delte 22.-plass i Open de Espana på banen til El Encín Golf Hotel i Alcala de Henares utenfor Madrid.

bra-gjennomf-oslash-rt-turnering--tage--

bra-gjennomf-oslash-rt-turnering--tage--

Turnering: Challenge de Madrid
Dato: 24. — 27. april
Bane: El Encín Golf Hotel, Alcala de Henares
Madrid, Spania, par 72, 6914 meter
Premiepott: 1,2 millioner kroner, hvorav 196.000 til vinneren
Tittelforsvarer: Ny turnering
Norsk deltaker: Knut Børsheim

bra-gjennomf-oslash-rt-turnering--tage--


Da Tage kom til banen utenfor Madrid lørdag var det frem med ull-lue og det som ellers fantes av varmt tøy, forteller han på sin blogg.

Tage forteller at han kom i gang bra på sisterunden.

— Spillet fløt på fint. -1 etter åtte, og følte meg litt snytt for jeg hadde vært innom en del hullkanter allerede, skriver han.

— Så fikk banen vise seg fra sin andre side de neste hullene. Lander treerjern-innspillet mitt på hull 9 på greenen, tar noen hopp og ned til en chip som du ikke får på noen grønt kort prøve, for å si det mildt.

Det ble et bra slag, men tremetersputten tok hullkanten og ut.

— Det var historien på de neste to hullene også, landet innspillet på feil side av pinnen og endte opp med noen litt vel tøffe chipper, fortsetter Tage.

Monsterhull

Tage skriver omtaler hull 17 som et lite monster av et par-4-hull i motvind med en 61 meter lang green, som bare er åtte meter bred på det smaleste.

— De hadde satt en tøff pinne helt fremme på greenen, run-off kort og til venstre, til høyre en elevert bunker så alt utenom der pinnen sto var Svarte-Per.

Tage forteller at han slo et kjempebra innspill, som landet ved pinnen og trillet til sju meter forbi.

— Det var en putt som skulle i, og det ble hullkant på både birdieputten og parputten. Ukens første treputt, sukker han.

Tynnkledde briter

Siddisen reflekterer også over briter som spilte i bare t-skjorte i 6 grader og vind, og konstaterer at de «må ha annet blod i årene» enn resten av verden.

— Så kommer det frem at en av de hadde ikke tatt med seg en genser engang, han skulle jo til Spania.

— Det var han som gikk rundt og spurte de andre spillerne om noen hadde en ullgenser til overs, forteller han om én medkonkurrent.

Positive erfaringer

Tage oppsummer Challenge de Madrid som en turnering med mye bra spill.

— Lenge siden sist jeg spilte challengeturnering, og ellers mye bra å ta med seg.

Blant det som kommer på kontoen for bra er også en sjekk på drøyt 11.000 kroner. Vinneren Francoise Calmels fra Frankrike, fikk med seg 195.000 kroner.

Se også: Resultater fra Madrid


Runde 3:
Tre slag til topp-10 for Tage

Før den avsluttende fjerde og siste runden lørdag ligger Eirik Tage Johansen på delt 25.-plass i Madrid med -5, tre slag bak en topp-10 plassering.

Uten egen ranking er det viktig for Eirik Tage Johansen å ta vare på sjansen hver gang han får et wild card, altså frikort, til challengeturneringer.

I praksis betyr det å komme topp-10, som automatisk gir plass i neste turnering. I Challenge de Madrid er han nær nok til å kunne klare det i siste runde.

I og med at Tage allerede har wild card også til neste ukes turnering i Italia, vil topp-10 i Madrid bety at NGF kan benytte et wild card til en femte, norsk spiller i neste ukes turnering.

Fra før har Anders Engell og Christian Aronsen wild card til Italia-turneringen, mens Knut Børsheim har plass i kraft av rankingen.

Åpnet med eagle

Med tre under par, 69, avanserte han fem plasseringer under litt lettere forhold på El Encín-banen fredag.

— Litt overskyet i dag sammen med en liten bris gjorde at det var enklere å komme seg rundt banen i dag enn i går når det blåste, skriver Tage på sin blogg etter fredagens runde.

— Banen begynner å bli bra hard i bakken, så jeg startet første hullet med en overraskelse, bunkeren som en sikter på ligger på 340 meter fra teen, og den kom i spill i dag.

— Hadde klart å snike meg på utsiden, slik at jeg bare hadde en wedge inn på par-5-hullet. Fikk satt opp den fint og sneket meg av første hullet med en eagle, forteller han videre.

Tidligere i uken mente han at han burde satt noen chipper. Det klarte han på hullene 9 og 16 fredag.

— Spillet fløt fint de første ti hullene, og jeg var fire under. Litt feil køllevalg førte til litt uortodokse chipper fra rundt greenene på siste ni, så det stoppet opp litt, avslutter han.

Stoppe opp håper vi virkelig ikke det gjør lørdag; Tage starter siste runde klokken 8.45.


Runde 2:
Tage måtte jobbe hardt i vinden

Mens det var vindstille under første runde av Chellenge de Madrid, fikk Eirik Tage Johansen jobbe hardere for føden torsdag.

— Skulle slå ut 8.50, kom til banen og temperaturmåleren i bilen viste 6,5 grader, og slikt føltes det. Det hjalp heller ikke at vinden begynte å blåse, skriver Tage på sin blogg etter torsdagens andrerunde.

Han forteller at uten merkbar vind under førsterunden ble innspillene lette, med ofte rundt 150 meter igjen til pinnen på par-4-hullene.

— I dag var det enten treerjern inn i motvind i håp om å komme frem eller wedge i medvind, hvor man håpet at ballen hadde et anker festet til seg når den landet på greenen, fortsetter siddisen.

Tørker ut

Vindene har også gjort fairwayene og greenene hardere. Det gir sine utfordringer, ikke minst på utslagene.

— I medvind kommer bunkere på over 300 meter i spill, forteller han.

Med tre bogeyer og to birdier ble det én over par, 73, for dagen og to under par totalt.

Det gir Tage delt 30.-plass halvveis, ti slag bak ledende Francois Calmels fra Frankrike.

Cutten gikk på par. Den grensen var Knut Børsheim milevis fra etter ti over par, 82, på andrerunden og 152.-plass med +13 totalt.


Runde 1:
Solid Tage åpnet med 69

Eirik Tage Johansen viste klasse under sin sesongdebut på challengetouren i Madrid. Knut Børsheim sliter fortsatt , og ser ut til å gå mot nok en misset cut.

Eirik Tage Johansen er tydeligvis fornøyd med å være tilbake på banen der han spilte det åpne spanske mesterskapet på europatouren for to år siden.

— Jeg husket at greenene var ondulerte, skriver han på sin blogg.

— Men jeg hadde glemt hvor ondulerte. Én meter høydeforskjell, hvis ikke mer, på noen av greenene.

Siddisen var imidlertid godt fornøyd etter tre under par, 69, med fire birdier og én bogey på kortet.

— Spillet idag var bra. Det ble en del hullkanter uten at alt datt i. Takker alltid for en 69, oppsummerer han.

Det gir Johansen delt 21.-plass etter første runde, to slag fra topp-10 og seks bak suverene Francois Calmels fra Frankrike, som med ni under par, 63, satte banererkord og leder med tre slag.

Tungt for Børsheim

Vi må drøyt 100 plasser lenger nedover resultatisten for å finne den andre nordmannen i feltet.

Med fire birdier og sju bogeyer ble det tre over par, 75, for Knut Børsheim. Cutten ligger på -1 etter første dag.

— Etter fem hull lurte jeg på om jeg skulle komme meg rundt 18 hull. Fore left and right, skriver på Twitter om de fire bogeyene og den ene birdien han på det tidspunktet hadde på kortet.

Challenge de Madrid er Børsheims tredje challegeturnering for sesongen. Han misset cutten i The Gujarat Kensville Challenge med 81-73 (delt 97) og i The Barclays Kenya Open med 76-76 (delt 126).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.