Etter to runder i golfforbundets styre gikk det som de fleste trodde på forhånd: Losby og Miklagard nådde ikke fram og Oslo er norsk kandidat som arena for Solheim Cup 2019.
bogstad-norsk-solheim-kandidat

NORSK KANDIDAT: Som ventet gikk Oslo Golfklubb, med Bogstad Golfbane, seirende ut av kampen om å bli norsk Solheim Cup-kandidat for 2019.

bogstad-norsk-solheim-kandidat

DEN BESTE AV DE BESTE: Visepresident Wenche Pedersen sier at styrets konklusjon er at Norge vil ha størst mulighet til å vinne i konkurransen om Solheim Cup 2019 ved å velge Oslo GK som arena.

bogstad-norsk-solheim-kandidat

DET ER NÅ JOBBEN BEGYNNER: Daglig leder i Oslo Golfklubb, Niels Vik, uttrykker glede over anerkjennelsen. Men presierer at det er nå den virkelige jobben begynner.

I NGFs pressemelding, som ble sendt ut klokken 10.35 etter det ekstraordinære styremøtet tirsdag morgen klokken 9.00, presiseres det at Oslos kandidatur gjelder en eventuell søknad.

Den endelige avgjørelsen om Norge skal søke eller ikke, tas nemlig tidligst ved nyttårstider, kanskje hen mot påsken 2015.

Ladies European Tour skal velge 2019-arrangør etter at turneringen i Tyskland er gjennomført i september 2015.

Helhetsvurdering

I pressemeldingen skriver NGF av beslutningen er fattet med bakgrunn i en helhetsvurdering av idrettslige og kommersielle forhold.

Og med et skråblikk på forventede arrangementskriterier fra Ladies European Tour, som altså velger hvor Solheim Cup skal arrangeres i 2019.

— Vår klare konklusjon er at Norge vil ha størst mulighet til å vinne i konkurransen om Solheim Cup 2019 ved å velge Oslo Golfklubbs anlegg som arena, sier visepresident Wenche Pedersen i NGF i pressemeldingen.

— Det vil bli et kompakt arrangement i fantastiske omgivelser, med lite behov for utbygging utover eksisterende anlegg.

Innstillingen, som styret valgte å følge, er utarbeidet av administrasjonen i NGF. I prosessen har de hatt hjelp av tidligere Solheim Cup Event Manager i LET, Marc Anderman, og banearkitekt Christian Lundin fra reGolf.

Kommersielt potensiale avgjør

— En tydelig premiss for å fremme en søknad ligger i ekstern finansiering. Derfor har vi vektlagt «kommersielt potensiale» som en klar forutsetning sier Pedersen videre.

Med kommersielt potensiale menes hvor godt ideen om et norsk Solheim Cup mottas av offentlige myndigheter og private selskaper.

— Uten finansiering ingen norsk søknad, lover Pedersen.

«Den beste av de beste

— Vi bifaller det Wenche Pedersen sier i pressemeldingen om at de har valgt den beste av de beste, sier en glad daglig leder Niels Vik i Oslo Golfklubb til Golferen.no.

— Vi er glad for det, og glad for anerkjennelsen. Og nå begynner jobben!

Vik forteller at neste steg er å legge saken fram for klubbens medlemmer, og finne ut i hvilken grad medlemmene kan bidra framover.

— Vi har mange ressurssterke personer som er godt i gang med tanker rundt et eventuelt Solheim Cup

— I den grad vi (som klubb) kan bidra, gjør vi det gjerne. Det er nemlig NGF som søker Solheim Cup, med oss som anlegg, og vi spiller på lag med dem, poengterer Niels Vik.

Se også: Solheim Cup hjemmeside

Er Oslo den beste kandidaten for et eventuelt Solheim Cup på norsk jord? Bruk kommentarfeltet under eller si din mening på Golferen.no sin Facebook-side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.