Det rakk ikke helt fram for svenske Jonas Blixt, som måtte ta til takke med delt andreplass på Augusta, tre slag bak Bubba Watson. Svensken hyller sin overmann.
blixt-hyller-watson

DEN SKANDINAVISKE FORBANNELSEN: Nok en gang står et skandinavisk navn på andreplass på sluttstillingen i en majoturnering. Heller ikke Jonas Blixt klarte å ta Sveriges, og Skandinavias, første majtorseier på herresiden i 2014-utgaven av The Masters.

blixt-hyller-watson

Se også: Srixon hjemmeside

— Jeg gjorde hva jeg kunne, men ble beseiret. Han fortjente å vinne, sier Jonas Blixt til Golf.se.

Blixt spilte bra, og avsluttet The Masters med en runde på én under par, 71. Men Watson var enda bedre søndag med 69 slag og -8 totalt.

— Det er bare å gratulere ham. Han spilte bedre enn meg i dag, sier Blixt, som ledet i klubbhuset da han satte parputten på det siste hullet.

Selv om han måtte nøye seg med å dele andreplassen med Jordan Spieth, har Jonas Blixt gjort en fantastisk innsats i Masters-debuten med fire runder under par.

— Det skulle være en livslang drø som gikk i oppfyllelse dersom jeg vant en major. Jeg håper virkelig at den der svenske forbannelse kan brytes, og at det er jeg som gjør det, fortsetter Blixt.

Selv om han ikke vant, forsikrer Blixt Golf.se om at han kommer til å tenke tilbake på Masters-uken med glede, og at det har vært heftig å få være med og sloss i tetkampen.

Thomas Bjørn (par) ble delt åttendemann, Henrik Stenson (+1) kom på delt 14.-plass mens fjorårets sjettemann og beste skandinav, Thorbjørn Olesen (+9) ble delt 44. Peter Hanson misset cutten.

Se også: Resultater fra The Masters


Runde 3:
Sverige rømmer om Masters-triumf

Aftonbladet mener Jonas Blixt er i ferd med å skrive unik golfhistorie på Augusta National. Mens Svensk Golf konstaterer at 29-åringen er i drømmeposisjon i The Masters med sin delte tredjeplass, ett slag bak tetduoen.

— Det er på de siste ni man får vite om man er mann eller mus, sier Jonas Blixt til Aftonbladet før søndagens finalerunde, som kommer til å bli høydramatisk.

Blixt spiller sin første Masters-turnering, og Aftonbladet har helt rett når de konstaterer at denne turneringen skal ikke debutanter kunne vinne. Sist det skjedde var i 1979, ved Fuzzy Zoeller.

— Før turneringen var det akkurat her jeg ville være. Jeg har spilt for å kunne ha en sjanse søndag, fortsetter 29-åringen fra Värmland.

I drømmeposisjon

Svensk Golf konstaterer at Jonas Blixt er i drømmeposisjon, bare ett slag bak tetduoen Jordan Spieth og Bubba Watson.

Sjefredaktør Tobias Bergman konstaterer at Blixt ikke er noen vanlig Masters-debutant, og at verken de glassharde greenene, skiftende vindene eller det stadig økende presset ser ut til å bite på han.

— Jeg liker denne posisjonen. Det føles kanon. Visst kunne jeg dradd i noen putter til, men samtidig hadde jeg mange bra break også, sier han til Golf.se.

Blixt ligger på -4 totalt, men var fem under ved runding etter to birdier, og i delt ledelse med Bubba Watson og Thomas Bjørn.

Et par skjeve driver skapte problemer på banens siste ni, og han kom inn på én under for dagen etter tre bogeyer og to birdier de siste ni hullene.

Fortsatt dansk håp

Thomas Bjørn, som delte tredjeplassen med Jonas Blixt før tredjerunden, falt ned til delt sjuendeplass, to slag bak svensken etter en runde på én over par, 73.

Også for Den danske bjørnen var det altså de siste ni som skapte problemer etter at også han var i delt ledelse etter birdie på hull 9.

De ni siste hullene bød på bogeyer på begge par-5-hullene, 13 og 15, samt på hull 17.


Runde 2:
Bjørn og Blixt i toppkampen

Jonas Blixt og Thomas Bjørn deler tredjeplassen halvveis på Augusta, og jakter den første skandinaviske majortriumfen på herresiden. 2012-vinner Bubba Watson leder med tre slag.

— Jeg spiller for seier! sier Jonas Blixt til Golf.se etter én under par 71-runden, som inneholdt fire birdier og én hver av bogey og dobbelbogey.

Klarer 29-åringen det, blir han i så fall den første debutanten som vinner The Masters siden Fuzzy Zoeller i 1979.

— Det er vanskeligere å spille her enn jeg hadde trodd, så jeg er fornøyd med prestasjonen. Det føles som om banen passer meg bra, jeg liker vanskelige baner, og pleier kunne konkurrere der, sier Blixt om mulighetene til å gå helt til topps.

Bjørn sugen på majortittel

Etter en glimrende fire under par 68-runde deler danske Thomas Bjørn, som nå bor og trener i Gøteborg, tredjeplassen med Jonas Blixt.

Nå er 43-åringen, med 21 tourseiere, svært så lysten på å vinne sin første major. Han var nær ved å lykkes i The Open i 2003, men kollapset på hull 16.

— Jeg har aldri riktig lykkes her, sier han om Augusta-banen til Golf.se.

— Men i fjor endte jeg topp-30 i en uke der jeg spilte riktig dårlig. Det lærte jeg mye av.

— Du behøver ikke spille bra golf på Augusta, det vet jeg nå, sier Bjørn om mulighetene til å endelig sikre den etterlengtede majortittelen i den lange karrieren.

— Jeg er i alle fall i bedre posisjon enn de fleste, ler han.

Profiler ute

Henrik Stenson, som over halvparten av Golferen-leserne har tippet som beste skandinav, er på delt 21.-plass med +1. Danske Thorbjørn Olesen, som fikk nest flest stemmer med 17 prosent, er slaget bak på delt 26.-plass.

Peter Hanson var den eneste av de fem skandinavene i feltet som måtte gi seg etter to runder med +9, fem slag over cutgrensen.

Som vanlig var det et stort mannefall der spillere som Luke Donald, Sergio Garcia, Viktor Dubuisson, Phil Mickelsen, Ernie Els, Web Simpson og Charl Schwartzel alle misset cutten med ett slag.


Runde 1:
Norge heier på Stenson, Haas leder

Golferen-leserne er ikke i tvil, og heier på Henrik Stenson, som er delt 27 etter første runde. Jonas Blixt er beste skandinav på delt femteplass, Bill Haas leder med ett slag.

54 prosent av Golferen.no sine lesere mener at Henrik Stenson blir beste skandinav i The Masters.

Etter første runde er imidlertid Jonas Blixt, som bare fikk 1 prosent av stemmene, beste skandinav på delt femteplass med -2, bare to slag bak teten.

29-åringen fra Værmland, som også har spilt ishockey på høyt nivå som junior, hadde fire birdier og to bogeyer i sin Masters-debut.

Surrealistisk

— Det føltes helt surrealistisk å se navnet mitt øverst på resultattavlen, sier Blixt til Golf.se om da han etter 13 hull var i teten med fire under par.

Golferen-leserne tror imidlertid minst på Blixt og altså mest på Stenson, som hadde to bogyer og én birdie på kortet for +1 og delt 27.-plass.

En plassering svensken deler med Thomas Bjørn, som fikk 13 prosent av Golferen-lesernes stemmer i vår uhøytidelige avstemning om hvilken skandinav de tror vil gjøre det best i The Masters.

Les også: Tipp beste skandinav i The Masters

Thorbjørn Olesen, som fikk nest flest stemmer med 17 prosent, er på +2 på delt 40.-plass. Peter Hanson er +6 på delt 80.-plass, men fikk 12 prosent av stemmene i konkurransen der heldige Golferen-lesere kan vinne golfballer fra Srixon.

Tett i toppen

Amerikaneren Bill Haas har tatt teten på fire under par etter å ha åpnet med bogey på det første hullet.

&#151 Jag spilte stabilt hele dagen. Dette spillet er morsomt når du spiller bra og senker putter, siteres han på Golf.se.

Ett slag bak jages Haas av Louis Oosthuizen og tittelforsvarer Adam Scott.

— Å få en bra start i en major er veldig viktig. Birdiene sitter ikke så løst, og havner du fem-seks slag bak etter første runde, så er det vanskelig å ta inn igjen det, sier Scott.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.