Foto: Ping

Det var neppe et av 23-åringens stolteste øyeblikk da han bøyde putterskaftet i sinne etter dobbelbogey på hull 8 i den værutsatte sisterunden av The Northern Trust-turneringen i New Jersey. Selv om det er lov å fortsette å spille med en kølle man selv har ødelagt, så lot Viktor Hovland den bøyde putteren hvile de resterende ti hullene, og puttet med et niserjen i stedet.

Det er kanskje unødvendig å fortelle at situasjonen gikk sterkt ut over kvaliteten på spillet hans. Hovland kom inn på seks over par, 77, for dagen, og raste fra delt sjetteplass til delt 43.-plass på den endelige resultatlisten for den første av de tre turneringene i sluttspillet, FedEx Cup Playoffs.

Falt tre plasseringer på sammenlagtlisten

Kollapsen på hull 8 gjorde heldigvis ingen store utslag for de to gjenværende finaletunrerinngene. Han startet The Northern Trust på ellevteplass på FedEx Cup-rankingen, og begynner torsdag turnering nummer to, BMW Chsmpionship, som nummer 14.

Finaus andre seier

Seieren ble avgjort ved omspill i etter at både Tony Finau fra USA og Cameron Smith fra Australia endte 20 under par.

På det første omspillshullet, hull 18, kittet Fianu en kanondrive midt i banen. Australieren hadde ikke like mye flyt, og slo sin drive out of bounds på høyre side. Det duket bordet for Finau, som endelig kunne ta sin eier nummer to på PGA Tour, 1975 dager etter at han tok tittelen i Puerto Rico Open i 2016.

https://twitter.com/i/status/1430033177020563458

Se også: leaderboard fra Liberty National Golf Club i New Jersey