Skotsk politi beskyldes for å løpe milliardær, og kanskje USAs neste president, Donald Trumps ærend og opptre som hans løpergutter.

Bestemor Rohan Beyts (61) er en tidligere sosialarbeider og aktivist som i alle år har vært sterkt kritisk til måten Donald Trump fikk bygget sin International Golf Links i Aberdeen.

Nå er hun siktet for å angivelig skulle ha urinert mellom sanddynene ved den mulige presidentkandidatens golfbane.

Les også: Kranglefanten Trumps skotske mesterverk

Beyts er siktet under seksjon 47 av Civic Government Act (Scotland) 1982 for å urinere «under slike omstendigheter at det kan skape, eller er sannsynlig kan skape, irritasjon overfor en annen person.»

Dømmes hun risikerer hun en bot på opptil  5800 kroner (500 pund).

Fotografert av Trumps ansatte

Beyts forteller at hun fikk besøk fra politiet klokken 22 tirsdag kveld etter en klage fra Trumps organisasjon, skriver britiske Golfpunk.

Politiet fortalte at Trumps medarbeidere hadde fotografert henne med mobiltelefon sent på ettermiddagen 11. april.

— Det var ingen i syne, og jeg innrømmer ingenting, da jeg satte meg ned mellom sanddynene. Som tyder på at de gjemte seg, sier Beyts til Sunday Herald.

— Jeg gjorde ikke noe galt. Handlinger som denne (politiets aksjon, red. anm.) er egnet til å skremme. Jeg har ikke noe å skamme meg over eller være flau over, fortsetter hun.

Trumps organisasjon mener imidlertid at Beyts har begått en «avskyelig og skamfull provokasjon i fullt dagslys», og mener saken er plassert der den rettmessig hører hjemme: Hos politiet.

Hva mener du? Kommenter gjerne i feltet under.