Bestemødre slo sin egen verdensrekord, spilte 110 hull på en dag

110 HULL PÅ EN DAG: Tuula Undall satte 7. juli, sammen med Benedikte Kruse, for andre gang verdensrekord på Old Course ved The Scandinavian ved å spille 110 hull mellem klokken 3.50 og 21.58. Foto Frank Undall

To modne, danske power golf-jenter viste sin styrke. 7. juli gikk de 82.862 skritt for å slå sin egen verdensrekord ved å spille 110 hull i løpet av én eneste dag.

Lysten til å spille golf er en viktig del av motivasjonen som drev golfdirektør Tuula Undall ved The Scandinavian Golf Club  og hennes golfvenn Benedicte Kruse til ny verdensrekord.

Den satte de tidlig i juli ved å spille 110 hull på rad på Old Course ved The Scandinavian Golf Club i København. Golfutfordringen var på over 60 kilometer, og ble gjennomført i løpet av 18.08 lette timer. Da de var ferdig, var det fortsatt lyst nok til at spillet kunne ha fortsatt i tre eller fire hull til.

— Men vi må ha noe å strekke oss etter, sa Tuula og Benedicte.

Satte deres første verdensrekord i fjor

Er du en ekte golfspiller, bør du ikke bli skremt over å ta imot en stor utfordring. Det var det som skjedde i fjor for Tuula Undall, 58, og hennes golfvenn Benedicte Kruse, 60 år. Da spilte duoen 109 golfhull i løpet av 18,23 timer, som var nesten var identisk med lengden på dagslyset 6. juli 2016.

Artikkelen fortsetter under bildet

verdensrekord

PÅ BANEN: De to bestemødrene på vei mot sin imponerende verdensrekord i København. Foto: Frank Undall

Bare utstyrt med golfkøller og elektriske traller (og stadig lading av erstatningsbatterier) startet de sitt første verdensrekordforsøk kl. 4.17 i rent monsunregn. Klokken 22.46 kunne de se tilbake på mer enn 60 kilometer i et vær, som dekket alle de fire årstidene.

I år startet oppdraget noe tidligere: Klokken 3.50. Spillet gikk raskere, og selv om de spilte ett hull mer, ble den totale tiden redusert med 15 minutter.

Årsaken kan være at motivasjonen var ekstraordinær i år fordi jentene hadde bestemt seg for å knytte et veldedig formål til arrangementet. Tuula har opplevd å miste en søster til ALS (amyotrofisk lateral sklerose) og Benedicte har mistet en søster til kreft.

I tillegg til golfhuse.dk fra Himmerland, har interessen for å støtte forskning på disse to områdene tiltrukket seg private sponsorer blant medlemmene på The Scandinavian, som ønsker å bidra til formålet.

— Vi takker sponsorene for deres bidrag og The Scandinavian for å stille fasilitetene til disposisjon, sier Tuula Undall og Benedicte Kruse.

Kanskje det finnes golfbestemødre her til lands som ønsker utfordre de to danske superbestemødrene? Golferen.no kan i så fall være behjelpelig med å formidle kontakten.

verdensrekord

REKORDEN ER ET FAKTUM: Klokken 21.58 kunne Tuula Undall og Benedikte Kruse ta hverandre i hendene foran klubbhuset til The Scandinavian, og gratulere med ny verdensrekord. Foto: Frank Undall

For ordens skyld: Tuula Undall er gift med artikkelforfatter Frank Undall.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.