Tuula Undall og Benedikte Kruse gik 7.7.17 for anden gang på Old Course på The Scandinavian for at sætte maratonrekord. I 2016 gik de 109 huller mellem kl. 04.17 og 22.13. I 2017 gik de 110 huller mellem 03.50 og 21.58.

To modne, danske power golf-jenter viste sin styrke. 7. juli gikk de 82.862 skritt for å slå sin egen verdensrekord ved å spille 110 hull i løpet av én eneste dag.

Lysten til å spille golf er en viktig del av motivasjonen som drev golfdirektør Tuula Undall ved The Scandinavian Golf Club  og hennes golfvenn Benedicte Kruse til ny verdensrekord.

Den satte de tidlig i juli ved å spille 110 hull på rad på Old Course ved The Scandinavian Golf Club i København. Golfutfordringen var på over 60 kilometer, og ble gjennomført i løpet av 18.08 lette timer. Da de var ferdig, var det fortsatt lyst nok til at spillet kunne ha fortsatt i tre eller fire hull til.

— Men vi må ha noe å strekke oss etter, sa Tuula og Benedicte.

Satte deres første verdensrekord i fjor

Er du en ekte golfspiller, bør du ikke bli skremt over å ta imot en stor utfordring. Det var det som skjedde i fjor for Tuula Undall, 58, og hennes golfvenn Benedicte Kruse, 60 år. Da spilte duoen 109 golfhull i løpet av 18,23 timer, som var nesten var identisk med lengden på dagslyset 6. juli 2016.

Artikkelen fortsetter under bildet

verdensrekord
PÅ BANEN: De to bestemødrene på vei mot sin imponerende verdensrekord i København. Foto: Frank Undall

Bare utstyrt med golfkøller og elektriske traller (og stadig lading av erstatningsbatterier) startet de sitt første verdensrekordforsøk kl. 4.17 i rent monsunregn. Klokken 22.46 kunne de se tilbake på mer enn 60 kilometer i et vær, som dekket alle de fire årstidene.

I år startet oppdraget noe tidligere: Klokken 3.50. Spillet gikk raskere, og selv om de spilte ett hull mer, ble den totale tiden redusert med 15 minutter.

Årsaken kan være at motivasjonen var ekstraordinær i år fordi jentene hadde bestemt seg for å knytte et veldedig formål til arrangementet. Tuula har opplevd å miste en søster til ALS (amyotrofisk lateral sklerose) og Benedicte har mistet en søster til kreft.

I tillegg til golfhuse.dk fra Himmerland, har interessen for å støtte forskning på disse to områdene tiltrukket seg private sponsorer blant medlemmene på The Scandinavian, som ønsker å bidra til formålet.

— Vi takker sponsorene for deres bidrag og The Scandinavian for å stille fasilitetene til disposisjon, sier Tuula Undall og Benedicte Kruse.

Kanskje det finnes golfbestemødre her til lands som ønsker utfordre de to danske superbestemødrene? Golferen.no kan i så fall være behjelpelig med å formidle kontakten.

verdensrekord
REKORDEN ER ET FAKTUM: Klokken 21.58 kunne Tuula Undall og Benedikte Kruse ta hverandre i hendene foran klubbhuset til The Scandinavian, og gratulere med ny verdensrekord. Foto: Frank Undall

For ordens skyld: Tuula Undall er gift med artikkelforfatter Frank Undall.