Over 3000 golfspillere meldte seg da Skottlands turistkontor holdt avstemning for å finne fram til landets beste golfhull og skjulte golfperler.

Avstemningen over de beste golfhullene i Skottland ble gjort blant en stor og kyndig skare britiske golfere.

De ble bedt om å stemme på de beste åpnings- og avslutningshullene, det beste par-3, par-4 og par-5 , så vel som det totalt sett beste golfhullet blant et utvalg fra hele landet.

I undersøkelsen la Visit Scotland vekt på det som gjør Skottlands berømte baner så ikoniske. Og inviterte også deltakerne til å støtte lokale favorittbaner, og velge de beste golfhullene i Skottland blant landets tusenvis av golfhull.

Her følger listen over de beste golfhullene i Skottland, i følge golfere fra hele Storbritannia.

Beste hull: Tom Morris, hull 18 på Old Course, St Andrews

Avslutningshullet på St Andrews Old Course (bildet øverst i artikkelen) har blitt kåret til Best Golf Hole in Scotland med 27 prosent av stemmerne.

St. Andrews betegnes som golfens hjemsted. Og Home of golf gjorde det sterkt over hele spekteret i avstemningen.

Det 18. hullet er oppkalt etter den første vinneren av The Open, Tom Morris, som bodde og arbeidet i St. Andrews. Det er lett å forstå hvorfor dette ikoniske golfhullet ble kåret til det beste; det er tross alt det mest fotograferte golfhullet i verden.

Beste åpningshull: The Battery, hull 1 på Machrihanish Golf Club

Skottland
Foto: VisitScotland

The Battery («Batteriet») har allerede en plakett på utslagsstedet, som erklærer at det er det beste åpningshullet i verden. The Battery mottok over 1000 stemmer som Best Opening Hole in Scotland.

Machrihanish-banen befinner seg på sørspissen av Mull of Kintyre. Åpningshullet ved Machrihanish Golf Club byr på sterke vinder fra havet, men belønner spillerne med usedvanlig vakker utsikt.

Beste avslutningshull: Tom Morris, hull 18 på The Old Course, St Andrews

Skottland
Treningsområdet under 144th Open i St Andrews. Foto: Kenny Lam/VisitScotland

I tillegg til å vinne kategorien for det beste golfhullet i Skottland, ble hull 18. på St Andrews Old Course også kåret til det beste avslutningshullet med nesten en fjerdedel av stemmene.

Det er et vanskelig avslutningshulll, viden kjent for fordypningen Valley of Sin foran greenen. Tom Morris-hullet vant såvidt kategorien foran de siste hullene til Moray Golf Club og Carnoustie.

Beste par-3: The Postage Stamp, hull 8 på Royal Troon

Skottland
Foto: Visit Scotland

Med 26 prosent av  stemmene ble The Postage Stamp på Royal Troon-banen kåret til Skottlands beste par-3-hull.

Originalt het hullet «Ailsa» etter den fantastiske utsikten over til steinøya Ailsa Craig. Men hullet ble omdøpt da William Park i 1922 skrev i Golf Illustrated at hullet hadde «en green på størrelse med et frimerke».

Det korteste hullet i Open Championship-golf er ikke noe for folk med svakt hjerte. Mange av verdens toppspillere har møtt sin overmakt i hull 8 på Royal Troon.

Beste par-4: Road, hull 17 på The Old Course, St Andrews

Skottland
Foto: St Andrews Link Trust

Old Course på St. Andrews vant også Best Par 4 in Scotland for sitt hull 17, Road hole. Veihullet fikk over en tredjedel av stemmene i denne kategorien.

Du som har spilt dette hullet, har muligens erfart at slag som går til høyre veldig lett ender opp på veien.

Andre fallgruver inkluderer bunkeren «Sands of Nakajima», som har fått tilnavnet etter den japansk golfspilleren Tsuneyuki Nakajima. Han brukte fire slag for å komme seg ut derfra da han ledet i tredje runde av The Open i 1978.

Sterke konkurrenter i denne kategorien inkluderte hull 8 på Royal Dornoch og hull 18 på Carnoustie.

Beste par-5: Orrdeal, hull 12 på Kingsbarns Golf Club

Det 12. hullet til Kingsbarns Golf Club langs Fife-kysten tok prisen som det beste par-5-hullet med over 650 stemmer.

Naboen til St. Andrews kjempet om tittelen med hull 18 fra Castle Stuart, hull 16 fra Ryder Cup-banen i 2014 på Gleneagles og det nylig redesignede hull 10 på Ailsa Course ved Trump Turnberry.

Navnet Orrdeal er en omskrivning av ordet for «ildprøve» på engelsk, som gjenspeiler lengden på dette hullet. Men den fantastiske utsikten over strendene i Fife oppveier langt på vei lengden på 554 meter fra bakerste utslag.