Baller i lange baner

Også denne sesongen hevdes det at ballene flyr lengre, går rettere og lander mykere. Her presenterer vi toppmodellene fra de viktigste merkene. Du finner dem i golfbutikkene fra sesongstart.

baller-i-lange-baner


BALLER I KØ: Årets ballnyheter ligger klar i golfbutikkene.

baller-i-lange-baner

baller-i-lange-baner

baller-i-lange-banerballer-i-lange-baner


BRIDGESTONE 330-S

baller-i-lange-baner


CALLAWAY HEX BLACK TOUR

baller-i-lange-baner


MIZUNO MP-S

baller-i-lange-baner


NIKE 20XI-X

baller-i-lange-baner


SRIXON Z-STAR

baller-i-lange-baner


TAYLORMADE LETHAL

baller-i-lange-baner


TITLEISY PRO V1

baller-i-lange-baner


WILSON FG TOUR

Alle priser er cirkapriser, og oppgitt per dusin. Bilder av de ulike ballene finner du nederst i saken.

Bridgestone Tour B330-S

Dette er en ball som passer for den som virkelig kitter til; Bridgestone Tour B330-S er konstruert for svinghastigheter over 170 km/t (105 mph).
Den har stor kjerne og mykt skall med Bridgestones patenterte Dual dimple-teknologi, som i klartekst betyr en fordypning inni fordypningene. Urethane-skallet, som er 13 prosent mykere enn ved forrige modell, gir bedre spinnkontroll rundt greenene mens den store kjernen gir større ballhastighet og optimaliserer ballflukt for større lengde.
De doble fordypningene gir bedre aerodynamikk, som særlig merkes i vind.

Pris: Kr. 495
Se mer: bridgestonegolf.com

Callaway HEX Black Tour

Den femdelte Hex Black Tour-ballen fra Callaway gir mye spinn ved nærspill og lite spinn på de lange slagene, noe Callaway hevder gir markedets beste kombinasjon av lengde og kontroll.
Selskapets kjerneteknologi, i-Core, utjevner forskjellen i kompresjon mellom de indre og ytre lagene.
Den myke, innerste kjernen hjelper til å redusere spinn fra tee mens den høykomprimerte ytterste kjernen øker spinnen på slagene nær greenen.
Skallet i en urethane-blanding er både mykt og holdbart mens de karakteristiske åttekantete fordypningene dekker 100 prosent av skallet. Det reduserer luftmotstanden, og gir mer stabil ballflukt.

Pris: Kr. 495
Se mer: callwaygolf.com

Mizuno MP-S

Mizuno er en nykommer i Europa når det gjelder golfballer, men har produsert for det japanske markedet i flere år. Tourballen MP-S er tredelt med en stor, kompakt gummikjerne omsluttet av urethane-skall i to lag.
MP-S føles utrolig myk, nesten klebrig, når du tar på den, og byr på mye spinn rundt greenene og en mellomhøy ballflukt med driveren og de andre, lange køllene.

Pris: Kr. 495
Se mer: mizunoeurope.com

Nike 20XI

Andre generasjon av Nike 20XI har en kjerne i kompakt og tett, men likevel lett, resin. Dette gummilignende stoffet, som vi kjenner fra den første 20XI, omsluttes av en tung mantel. Den gir økt ballhastighet på de lange slagene og forbedrede spinnegenskaper rundt greenene.
20XI og 20XI-X-modellene inneholder enda mer av kjernegodsakene, og gir ytterligere lengde og mer stabil ballflukt. 20XI har sin styrke på nærspillkontroll mens X-modellene er mer lengdeorientert.

Pris: Kr. 480
Se mer: nikegolf.eu

Srixon Z Star XV

Den nye Z Star og Z Star XV byr på bedre følelse og spinnkontroll takket være et nytt skall, som griper fatt i ballen grunnet 20 prosent høyere friksjon mot køllebladet i trefføyeblikket. XV-modellen har en dobbelkjerne, som spillere med høy svinghastighet får mest nytte av.
Den myke, innerste kjernen og den fastere, ytre kjernen sørger for lite spinn med de lange køllene mens et nytt mønster i skallet øker antallet fordypninger med fire prosent. Det gir både mer høyde og forbedret stabilitet i vind.

Pris: Kr. 495
Se mer: srixon.com

TaylorMade Lethal

Lethal er en femdelt ball som gir den mest penetrerende og stabile ballflukten noen gang fra TaylorMade. En mellomhard, midtre mantel samarbeider med urethane-skallet for å gi en lav ballbane med mye spinn med de korte jernene.
Myk kjerne gir lavere driverspinn, og klarer å ta det meste ut av de fleste svinghastigheter.

Pris: Kr. 495
Se mer: taylormadegolf.eu

Titleist Pro V1

Årets utgave er faktisk den sjuende generasjonen Pro V1, som både er mykere og går lengre enn før. Dette er oppnådd ved å senke kompresjonen i den doble kjernen. Ballbanen er litt lavere, og med litt mindre spinn med de lange køllene, enn forrige generasjon. Det gir også en litt lavere landingsvinkel, som medvirker til økt rull, og dermed mer lengde. Det nye urethane-skallet føles en tanke mykere.
Pro V1x-modellen, som er firdelt, er konstruert for å fly litt høyere enn Pro V1, men likevel lavere enn forrige V1x-modell.

Pris: Kr. 520
Se mer: titleist.com

Wilson FG Tour

En tredelt ball laget for å appellere til spillere med fra middels til lavt handicap som ønsker både mer lengde og bedre kontroll. FG Tour X har en kompresjon på 93, og gir spillere med over gjennomsnittet svinghastighet en fastere følelse.
Den harde kjernen gir mer lengde med de lange køllene mens laget utenfor og det tynne urethane-skallet gir maksimal spinn og kontroll med de korte jernene. Fordypningene er konstruert for å gripe bedre i rillene i køllens slagflate. Ved hjelp av dette oppnås bedre stoppegenskaper på innspillene.

Pris: Kr. 395
Se mer: wilsonstaff.com

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.