Etter en collegekarriere med to individuelle seiere og en mengde andre topplasseringer spiller 24-åringen sin første turnering som profesjonell 4.-6. august.

— Jeg har offisielt blitt profesjonell! Jeg er spent på å begynne på et nytt kapittel i min golfkarriere, skriver Olsen på sin Facebook-side.

Like før han fylte 24 år i sommer, imponerte Olsen med andreplass som beste amatør i Borre Open, den siste av fem Nordic League-turneringer han har fått plass i hittil.

Olsen fortalte da til Golferen at planene var å spille så mange turneringer som mulig på Nordic League i høst. Men uten offisiell kategori er han foreløpig avhengig av invitasjoner.

Plasseringen i Borre Open kombinert med merittene på college og det norske landslaget har fått forbundet til å gi Olsen en Team Norway-plass i velkomstpresang til profflivet, fremgår det av en pressemelding fra NGF.

— Aksel Olsen har vist gode holdninger og veldig gode resultater siste året. Han er nå nummer 26 på verdensrankingen for amatører, så det er naturlig å ta Aksel opp i Team Norways proffsatsing, sier NGFs toppidrettsansvarlig, Jon Karlsen, i pressemeldingen.

Olsen blir dermed én av 16 spillere i den norske satsingen for å utvikle profesjonell golf. Sju damespillere og ni herrespillere har plass i Team Norway-laget.

Olsen spiller om plass i Made in Denmark

Den første invitasjonen stavangerspilleren har fått som profesjonell er til Made in Denmark European Tour Qualifier på Skjoldenæsholm Golf Center på Sjælland.

Foruten Nordic League-ranking spilles det her om tre plasser til europaturneringen Made in Denmark på Himmerland 25. til 28. august.

— Jeg har allerede vært nærme et par ganger selv om jeg bare har spilt fem turneringer på dette nivået, sier 24-åringen i pressemeldingen, der det også fremgår at målet er å vinne på Nordic League denne sesongen.

Ingenting ville smake bedre enn om siddisen gikk i sin klubbkamerat i Stavanger GK, Eirik Tage Johansen, sine fotspor. Johansen vant nemlig i den første turneringen han spilte som proff  for ti år siden. Og også det var en Nordic League-turnering …