Aksel Olsen blir proff, tatt ut til Team Norway

NYTT PROFFTILSKUDD: 24 år gamle Aksel Olsen har tatt skrittet fra amatør til profesjonell. Hans første turnering som proff blir Made in Denmark European Tour Qualifier 4.-6. august. Foto: Jan E. Espelid

Etter en collegekarriere med to individuelle seiere og en mengde andre topplasseringer spiller 24-åringen sin første turnering som profesjonell 4.-6. august.

— Jeg har offisielt blitt profesjonell! Jeg er spent på å begynne på et nytt kapittel i min golfkarriere, skriver Olsen på sin Facebook-side.

Like før han fylte 24 år i sommer, imponerte Olsen med andreplass som beste amatør i Borre Open, den siste av fem Nordic League-turneringer han har fått plass i hittil.

Olsen fortalte da til Golferen at planene var å spille så mange turneringer som mulig på Nordic League i høst. Men uten offisiell kategori er han foreløpig avhengig av invitasjoner.

Plasseringen i Borre Open kombinert med merittene på college og det norske landslaget har fått forbundet til å gi Olsen en Team Norway-plass i velkomstpresang til profflivet, fremgår det av en pressemelding fra NGF.

— Aksel Olsen har vist gode holdninger og veldig gode resultater siste året. Han er nå nummer 26 på verdensrankingen for amatører, så det er naturlig å ta Aksel opp i Team Norways proffsatsing, sier NGFs toppidrettsansvarlig, Jon Karlsen, i pressemeldingen.

Olsen blir dermed én av 16 spillere i den norske satsingen for å utvikle profesjonell golf. Sju damespillere og ni herrespillere har plass i Team Norway-laget.

Olsen spiller om plass i Made in Denmark

Den første invitasjonen stavangerspilleren har fått som profesjonell er til Made in Denmark European Tour Qualifier på Skjoldenæsholm Golf Center på Sjælland.

Foruten Nordic League-ranking spilles det her om tre plasser til europaturneringen Made in Denmark på Himmerland 25. til 28. august.

— Jeg har allerede vært nærme et par ganger selv om jeg bare har spilt fem turneringer på dette nivået, sier 24-åringen i pressemeldingen, der det også fremgår at målet er å vinne på Nordic League denne sesongen.

Ingenting ville smake bedre enn om siddisen gikk i sin klubbkamerat i Stavanger GK, Eirik Tage Johansen, sine fotspor. Johansen vant nemlig i den første turneringen han spilte som proff  for ti år siden. Og også det var en Nordic League-turnering …

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen ( 23. -26. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Club Car Championship at The Landings Golf & Athletic Club med Kristoffer Ventura ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.