Foto: Ping

Det ble ulidelig spenning sent søndag kveld for alle som fulgte Viktor Hovland i den fjerde runden av sluttspillturneringen BMW Championship. Det endte bra for 22-åringen, som blir den første nordmannen noen gang i PGAs Tour Championship. SE VIDEO

Viktors avslutning var ikke helt patent, og spenningen var stor om Miklagard-spilleren ville klare å holde seg innenfor de 30 beste i sammendraget for å gå til neste ukes sesongavslutning.

Marginene på sin side

— Den kan bli kostbar. En tung avslutning. Nå er det opptil de andre rundt ham, konstaterte Marius Thorp fra Eurosports utendørsstudio på Miklagard-banen da Hovland gjorde bogeysitt siste hull i Chicago.

Heldigvis vippet resultatene fra spillerne som kunne frata ham plassen i riktig retning for Viktor, som kan pakke bagen for den store finalen i Atlanta kommende helg.

BMW

Nordmannen holdt seg innenfor de 30 beste i FedEx-rankingen med sin med 28.-plass. Og får være med å kjempe om sin andel av den 400 millioner kroner 46 millioner dollar) rekordstore premiepotten på på East Lake Golf Club i Atlanta fredag til mandag.

Tour Championship
Slik fordeles premiepotten på de 30 deltakerne i Tour Championship

Med +1 for dagen og +8 for turneringen endte Hovland på delt 40.-plass. Det var tolv slag bak vinneren, Jon Rahm fra Spania, som vant med birdie på første omspillshull mot amerikaneren Dustin Johnson.

J oaquin Niemann fra Chile og japaneren Hideki Matsuyama delte tredjeplassen på -2.

Se også: Resultater fra Chicago