Madelene Stavnar skulle bare skaffe seg turneringserfaring. Nå blir 16-åringen tidenes yngste norske profesjonelle golfspiller.

Madelene Stavnar (Vestfold GK), som bare er halvveis i sitt første år på videregående skole, blir nå profesjonell.

Hun fikk i fjor dispensasjon for å delta i kvalifiseringsturneringene til Ladies European Tour selv om hun egentlig var for ung (15 år). Tanken var å bruke turneringene til å tilegne seg erfaringen som trengs for å levere på toppnivå i Europa.

Etter å ha overbevist i Q-School-finalen i Marokko før jul (med niendeplass, red. anm.), fikk hun tilbud om plass på Ladies European Tour i 2017 med svarfrist 6.januar. Nå bekrefter Stavnar at hun takker ja til plassen, noe som innebærer at hun blir profesjonell golfspiller.

— Jeg har spilt solid golf i flere år, og bevist at jeg holder nivået som er nødvendig. Muligheten til å spille på LET kom litt tidligere enn planlagt. Når familien og NGF støtter meg føler jeg at det er riktig å satse nå, sier Madelene Stavnar, som gleder seg til å spille verden rundt.

Se også: Resultater fra Tour School i Marokko

Har det som skal til som profesjonell

Stavnar har vært i Norges Golfforbunds satsningsprogram det siste året, og har vist svært gode resultater internasjonalt. Nå blir hun en del av Team Norway Golf, forbundets elitesatsing, sammen med blant andre Suzann Pettersen, Espen Kofstad og Marianne Skarpnord.

— Madelene har hatt en enorm utvikling det siste året, men mest imponerende er kanskje at hun presterer så stabilt på et høyt nivå sin unge alder til tross. Hun har definitivt det som skal til for å starte en profesjonell golfkarriere, og vår oppgave blir å sørge for at hun får et opplegg som gjør at hun kan fortsette utviklingen i omgivelser tilpasset hennes behov, sier Head Coach i Team Norway Golf, Geoff Dixon.

Spennende merkevare

Stavnar blir tidenes yngste norske utøver som blir profesjonell, hele tre år yngre enn det Suzann Pettersen var da hun debuterte som Ladies European Tour-spiller. Hun kommer også til å være verdens yngste profesjonelle golfspiller på hoved-tourene i 2017.

NGF mener at Stavnar kan bli et spennende innslag i golfen.

— Madelene er et friskt pust som det skal bli veldig spennende å følge. Det er krevende å finne finansieringsordninger for nyetablerte golfere, men jeg håper og tror at Madelene kan bygge en merkevare som fort kan bli veldig attraktiv, sier kommunikasjonssjef Tom Rosenvinge i NGF.

I alt fire norske utøvere er dermed klare for Ladies European Tour i 2017: Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Caroline Martens og Stavnars klubbvenninne Tonje Daffinrud.

Se også: Ladies European Tour