Foto: Wangjuntr

Vi har sett golfbane med bunker midt på greenen. Men aldri tidligere en bane som har en anlagt vanndam midt på det mest kortklippede området. SE VIDEO.

Du må til Thailand og Wangjuntr Golf Park i Rayong-fjellene øst for Pattaya for å finne den eneste golfbanen i verden med vannhinder midt på greenen i følge Svensk Golf.

Anlegget har tre 18-hullsbaner, alle med doble greener. Som fører til at du ved start tildeles enten et venstregreen-scorekort eller et høyregreen-scorekort.

Signaturhullet Herkules

Wangjuntr Golf Park Highland Course hull 6
VANNHINDER! Det sjette hullet på Wangjuntr Golf Parks Highland Course er et par-5 på 628 meter, med vann foran, til siden og midt på greenen.

Banens signaturhull er det sjette hullet på Highland Course, og går under navnet Herkules. Den enorme greenen ligger på en halvøy med vann foran og til venstre, og altså med en dyp dam midt på det aller mest kortklippede.

Svensk Golf gjør et poeng av at lengden på 628 meter på dette par-5-hullet også medvirker til at det bokføres ganske få eagler her. Det tror vi så gjerne.

Fram til i fjor bestod Wangjuntr Golf Park, som ble innviet i 2002, av to 18-hullsbaner, hver med 36 greener: Valley Course og Highland Course. Anlegget har nå fått en tredje bane, Jungle Course, som kan skilte med et par-3-hull på 256 meter.

Lengde er viktig!

Arkitekten Prasobchai Kasemsant mener tydeligvis at lengde er avgjørende for en golfbane. Valley Course er 6588 meter, mens Highland Course er 6986 meter. Førstnevnte kan skilte med et par-5-hull på hele 635 meter!

Highland Park-banen oppgis å være ekstremt kupert, og golfbil er obligatorisk. Dyrelivet består av hjort, struts og bufe, og anlegget rammes inn av gummitrær, ananasplanter og sukkerrør.

På hjemmesiden oppgis greenfee på Highland Course til 1010 kroner (4200 baht) for hverdag og 1265 kroner (5250 bath) for helg.

Se også: Wangjuntr Golf Park hjemmeside

I videoen under vises det sjette hullet på Hichland Course etter cirka 2 minutter 20 sekunder.

(Fotnote: Et internettsøk viser at også USAs nordligste golfbane, North Star Golf Club i Alaska, visstnok har et hull med vannhinder på greenen.)