Verdens eneste bane med vannhinder på greenen

Wangjuntr-Golf-Park-hull-6

MONSTERHULL: Highland Course' hull 6 heter Herkules, og det 628 meter lange par-5-hullet har vann foran, til siden og midt på greenen. Foto: Wangjuntr

Vi har sett golfbane med bunker midt på greenen. Men aldri tidligere en bane som har en anlagt vanndam midt på det mest kortklippede området. SE VIDEO.

Du må til Thailand og Wangjuntr Golf Park i Rayong-fjellene øst for Pattaya for å finne den eneste golfbanen i verden med vannhinder midt på greenen i følge Svensk Golf.

Anlegget har tre 18-hullsbaner, alle med doble greener. Som fører til at du ved start tildeles enten et venstregreen-scorekort eller et høyregreen-scorekort.

Signaturhullet Herkules

Wangjuntr Golf Park Highland Course hull 6

VANNHINDER! Det sjette hullet på Wangjuntr Golf Parks Highland Course er et par-5 på 628 meter, med vann foran, til siden og midt på greenen.

Banens signaturhull er det sjette hullet på Highland Course, og går under navnet Herkules. Den enorme greenen ligger på en halvøy med vann foran og til venstre, og altså med en dyp dam midt på det aller mest kortklippede.

Svensk Golf gjør et poeng av at lengden på 628 meter på dette par-5-hullet også medvirker til at det bokføres ganske få eagler her. Det tror vi så gjerne.

Fram til i fjor bestod Wangjuntr Golf Park, som ble innviet i 2002, av to 18-hullsbaner, hver med 36 greener: Valley Course og Highland Course. Anlegget har nå fått en tredje bane, Jungle Course, som kan skilte med et par-3-hull på 256 meter.

Lengde er viktig!

Arkitekten Prasobchai Kasemsant mener tydeligvis at lengde er avgjørende for en golfbane. Valley Course er 6588 meter, mens Highland Course er 6986 meter. Førstnevnte kan skilte med et par-5-hull på hele 635 meter!

Highland Park-banen oppgis å være ekstremt kupert, og golfbil er obligatorisk. Dyrelivet består av hjort, struts og bufe, og anlegget rammes inn av gummitrær, ananasplanter og sukkerrør.

På hjemmesiden oppgis greenfee på Highland Course til 1010 kroner (4200 baht) for hverdag og 1265 kroner (5250 bath) for helg.

Se også: Wangjuntr Golf Park hjemmeside

I videoen under vises det sjette hullet på Hichland Course etter cirka 2 minutter 20 sekunder.

(Fotnote: Et internettsøk viser at også USAs nordligste golfbane, North Star Golf Club i Alaska, visstnok har et hull med vannhinder på greenen.)

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Zozo Championship @ Sherwood med Viktor Hovland (22. -25. oktober)

  European Tour: Italian Open med  Kristoffer Reitan (22. -25. oktober)

  LET Access Series: Santander Golf Tour Lauro med  Tina Mazarino (20. -22. oktober)

  College: Maridoe Collegiate Invitational Bård Skogen, Markus Braadlie og Carl Didrik M. Fosaas (18. -20. oktober)

  College: Bash in the Boro med Casper Kennedy (19. -20. oktober)

  College: Little Rock Invitational Markus Wilhelmsen (19. -20. oktober)

  College: Callaway Gardens Invite med Caroline Berge og Julie Hovland og Malena Austerslått (19. -21. oktober)

  College: The Ally med Emilie Øverås (19. -21. oktober)

  College: Vanderbilt Legends Collegiate med William Buhl (25. -27. oktober)

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×