29. september 2023 11:15

Foto: NGF/Ward

Oslospiller Kristoffer Venturas kom seg til fjerde siste runde i sluttspillet idet amerikanske amatørmesterskapet. Surt å tape, men likevel en stor prestasjon!

Matchen i åttendedelsfinalen av  U.S. Amateur mellom Kristoffer Ventura og skotske Connor Syme ble en utrolig jevn og spennende affære.

Det bølget fram og tilbake mellom de to duellantene, der hele 13 av de 18 hullene endte med seier til den ene alle den andre parten.

Skotten var 2 opp ved to anledninger: Etter hull 7 og etter runding på hull 9. Da kjempet Ventura seg tilbake umiddelbart ved å vinne hullene 10 og 11.

Det stod så All square i tre hull, så 1 opp til skotten, og deretter All Square i to hull til: 16 og 17. Før en skotsk birdie avgjorde på hull 18.

Se også: Livescoring fra California

US Amateur


 

Torsdag: Ventura knuste motstanderen

Kristoffer Venturas første match i sluttspillet idet amerikanske amatørmesterskapet var over etter bare 12 hull. Da var nordmannen sju opp med seks hull igjen å spille.

I andre runde i matchspillet ble det seier 3&2 over storfavoritt Hayden Wood i 16-delsfinalen.

7&6 var den klareste vinnerscoren i første matchrunde av U.S. Amateur på velkjente Riviera Country Club i California.

Amerikaneren Hayden Buckley vant ikke ett eneste hull, mens Kristoffer Ventura tok hull 1 på birdie, og hull 5 på par. Hullene 7, 8, 9 og 11 vant han på birdie. Og satte så spikeren i kisten med par på hull 12.

US Amateur

I 16-delsfinalen venter nok en amerikaner, Hayden Wood, klokken 16.15 norsk tid. Han satte ut kanadiske Chris Crisologo i med 4&3 i 32-delsfinalen.

Hayden Wood vant det innledende slagspillet med tre slag på -9, og blir en tøff utfordring for Kristoffer Ventura. Men slett ikke umulig.

 


 

Runde 2: Ventura til matchspillet i U.S. Amateur

Kristoffer Ventura slo til med tre under par, 67, på Bel air-banen i California, og kom seg videre til 32-delsfinale med tre slags margin.

Det skjedde en hel del for Kristoffer Ventura i andre runde i U.S. Amateur. Scorekortet viste seks birdier for tre under for dagen, én over for turneringen og delt 29.-plass etter de to innledende rundene.

Cutten for de 64 som gikk til matchspillet endte på +4. Som var fire slag for mange for Venturas lagkamerat i Oslo GK, Kristoffer Reitan, og seks slag for mange for Viktor Hovland fra Miklagard GK.

Ventura møter Hayden Buckley fra USA i 32-delsfinalen klokken 17.50 norsk tid onsdag

 

U.S. Amateur

 


Runde 1: Tøff start på U.S. Amateur for de norske

Etter første dag av storturneringen U.S. Amateur i California er de tre norske deltakerne plassert et stykke nede i feltet. Én mann har gode muligheter til å gå videre.

Viktor Hovland fra Miklagard GK åpnet U.S. Amateur best av våre på delt 61.-plass med +2 etter en runde på Bel Air-banen som inneholdt tre birdier, tre bogeyer og én dobbelbogey.

Det er hele åtte slag bak ledertrioen fra USA.

Kristoffer Ventura, Oslo GK, spilte sin åpningsrunde på den andre banen, velkjente Riviera Country Club, og kom inn på +4 etter én birdie og fem bogeyer. Det gir delt 117.-plass.

Yngstemann blant nordmennene, 19 år gamle Kristoffer Reitan fra Oslo GK, spilte også Riviera-banen, og brukte tre slag mer enn lagkameraten fra Oslo.

Kortet inneholdt én birdie, tre bogeyer, én dobbelbogey og én trippelbogey, og gir Reitan delt 212.-plass i det 312 mann store feltet.

Cut i U.S. Amateur etter to runder

Tirsdag spiller deltakerne den andre av de to banene. Hovland spiller altså Riviera-banen, Ventura og Reitan på Bel Air-banen.

Etter andrerunden settes det cut ved de 64 beste, som går til matchspillet med start onsdag.

Alle matchene spilles på Riviera Country Club, med start onsdag med 64-delsfinalene. Torsdag spilles 32-delsfinalene om morgenen, 16-delsfinalene på ettermiddagen.

Kvartfinalene avgjøres fredag, semifinalene lørdag og finale søndag. Finalen spilles over 36 hull.

 

 

Kommentarer