Foto: Tristan Jones

36-åringen fra Oslo GK startet siste runde i LPGA Volvik Championship to slag bak teten. Marginen økte til tre slag, som resulterte i delt sjetteåplass.

Det gjorde at turneringen på Ann Arbor-banen i Michigan inneholdt to 67-runder innledningsvis og to 69-runder i helgen for Suzann Pettersen.

Med -16 totalt var hun tre slag bak vinneren Shanshan Feng, som vant med ett slags margin til Minjee Lee og Sung Hyun Park.

Plasseringen i LPGA Volvik Championship var Tuttas tredje topp-10 for sesongen, og den andre på rad etter tiendeplass i  Kingsmill Championship i Virginia forrige uke.

Race me to CME globe-rankingen avanserte oslospilleren til 24.-plass med 643 poeng. Hittil i år har hun spilt inn  2,3 millioner kroner (269.896 dollar) på LPGA.

Se også: Resultater fra LPGA Volvik Championship

Michigan


Runde 3: Tutta fortsatt to slag bak teten

Lørdag ble det tre under par, 69, for Norges håp i LPGA Volvik Championship på Ann Arbor-banen.Det gir tredjeplass, to slag bak ledende Shanshan Feng.

Lørdagens runde inneholdt fire birdier og én bogey fra hull 6 til hull 14 for Suzann Pettersen.

Det gir henne -13 totalt, ett slag bak lederen etter to runder, Lizette Salas, og altså to slag bak Shanshan Feng, som slo til med seks under par, 66, på moving day.

Tutta jages av koreanerne Jeong Eun Lee og Sung Hyun Park på -12. Totalt er hele 14 spillere på -10 eller bedre.

Michigan

 


Runde 2: Tutta på titteljakt

Med sin andre 67-runde par rad har oslospilleren for alvor blandet seg inn i tetkampen på Ann Arbor-banen på delt andreplass, to slag bak ledende Sung Hyun Park.

Suzann Pettersen hadde seks birdier og en bogey på sin andrerunde i Michigan sent fredag kveld norsk tid. Til stor overraskelse for henne selv.

— Normalt spiller jeg bedre jo flere turneringer jeg spiller, og forrige uke var min første turnering etter en pause, sa hun i pressesenteret etter runden, som brakte henne til -10 for turneringen.

— Spillet mitt er på vei til å komme i orden. Jeg spiller god golf, slår mange gode putter, og jeg bare nyter denne banen.

Lest denne? Sterk avslutning og topp-10 forrige uke

I flott posisjonen før helgespillet

Suzann Pettersen er meget fornøyd med å bare ligge to slag bak teten halvveis i turneringen. LPGAs statistikk forteller at hun har kommet bakfra ved fire av de 15 seirene på touren.

— Vil du være rundt toppen, eller i nærheten, skal det spilles mye god golf. De to første dagene har helt opplagt  vært en sterkt start. Så nå får jeg se om jeg ikke kan avslutte med en god runde i morgen, og så avslutte med en god runde på søndag. Men også forsøke å ta ta én dag ad gangen, konkluderte Tutta etter fredagens runde.

 

Michigan


Runde 1: Solid åpning av Tutta

Oslospilleren hadde sju birdier og to bogeyer på kortet. Det gir henne henne delt fjerdeplass på Ann Arbor-banen, to slag bak ledende Stacey Lewis.

Åpningsdagen av LPGA Volvik Championship i Michigan ble preget av surt, overskyet vær med regn og temperatur på 15-16 grader.

Forholdene satte sitt preg på spillet, og det gjaldt å holde ballen i spill og være sikker på å treffe fairwayene på utslagene.

Som å kaste dart i Michigan

— Er du midt i fairwayen er greenene ganske så mottagelige etter alt regnet. Så det blir litt som å kaste dart. Men jeg slo noen gode putter og var tålmodig, oppsummerte Suzann Pettersen runden i pressesenteret etterpå.

Tutta startet på hull 10, rundet på par etter to hver av bogey og birdie. Men så satte hun på turboen med birdie på hullene 1, 3, 4, 6 og 8 og resten par for 31 slag inn.

— Du må absolutt slå bra driver her. Roughen er dyp nok om du skulle bomme på fairwayen. Og det er også noen virkelig gode hull her ute, noen lang par-3-hull. Banen er veldig myk. Jeg ga meg selv mange gode muligheter, og det er alt det jeg kan be om, konkluderer hun.

36-åringen fra Oslo GK starter sin andre runde klokken 19.10 norsk tid fredag.

 

Michigan