Viktor Hovland bekrefter deltakelse i to turneringer på europatouren på rad. Nemlig de to første, og mest kjente, turneringene i det som går under tilnavnet The Midle East Swing.

21-åringens europeiske turnerings-sekvens denne våren åpner med Abu Dhabi HSBC Championship på Abu Dhabi Golf Club i Emiratene 16. til 19. januar.

Denne turneringen blir Viktors andre på europatouren som proff, og er en av de virkelig store og etablerte i europatourens førstedivisjon, Rolex Series.

Den har et meget sterkt startfelt, og hele 62-millioner kroner (7 millioner dollar) ligger i premiepotten. Vinneren stikker av med 16,67 prosent av dette, altså drøyt ti millioner kroner.

Viktor & co blir værende i emiratene, og forflytter seg bare 110 kilometer for å spille Omega Dubai Desert ClassicEmirates Golf Club i Dubai uken etter.

Her skal Viktor måle krefter mot tidligere vinnere som tittelforsvarer Bryson DeChambeau, Thomas Bjørn, Rafa Cabrera Bello, Sergio Garcia, Haotong Li, Henrik Stenson og Danny Willett.

Dessuten får Viktor et nytt møte med Europas Ryder Cup-kaptein. Padraig Harrington har stor sans for den unge nordmannen, og vurderer ham som sterk kandidat til Europas Ryder Cup-lag i Wisconsin i september. Noe han gjentok overfor Golferen under Turkish Airlines Open i november.

For Viktor står det derfor om mer enn førstepremien på 4,8 millioner kroner å kjempe om i Dubai Desert Classic.

Viktor gleder seg til å spille turneringene i Midt-Østen forteller han i en pressemelding fra Dubai-arrangørene:

— Etter å ha spilt for det meste i Amerika de siste årene ser jeg fram til å få muligheten til å komme til emiratene. Noe av det morsomste etter å ha blitt profesjonell har vært å få spille så mange turneringer og baner som jeg vokste opp med å se på — baner der det har vært så mange ikoniske øyeblikk.

Ventura spiller denne uken

Vår andre PGA Tour-spiller, Kristoffer Ventura fra Moss, står på første tee i denne ukens turnering. Han starter Sony Open in Hawaii på hull 10 klokken 8.40 lokal tid (20.49 norsk tid) torsdag i gruppe med kanadieren Michael Gligic og Kazuki Higa fra Japan,

Sony Open in Hawaii har 58,5 millioner kroner (6,6 millioner dollar) i premiepotten, hvorav 18 prosent går til vinneren.

Se også: Livescoring fra Honolulu

Ventura tredjeplass
Foto: USGA