Golf er først og fremst en sport som er aktivt og svært sjelden passivt forfulgt. For eksempel, når det gjelder de store turneringene som Masters i Augusta, US Open, PGA Championship eller British Open, slår vanligvis bare de sveisede fansen på TV-en for å kunne se kampene live.

Selv om det er ganske vanlig i fotball eller ishockey at fansen kommer sammen sosialt og deretter inderlig heier på favoritten, er dette heller en sjeldenhet i golf. Derfor er konseptet med live betting og tilhørende odds et ganske veldig ungt prosjekt. Her kan du plassere innsatsene dine under et arrangement. Dette nyter økende popularitet på bookmakernes nettsteder.

Sports betting sektoren vokser for tiden raskt

I de fleste tilfeller strekker de profesjonelle turneringene seg over fire dager. Rundt 120 golfere starter de to første dagene. Etter den andre dagen av turneringen vil det bli et kutt, etter at rundt 69 spillere er i finalen. Selvfølgelig er det rikelig med potensial for tilsvarende spill.
Og sports betting leverandørene gir også mange av dem. Takket være digitalisering er det flere og flere nye utviklinger i mobil betting apps. I tillegg gir imidlertid teknologisk fremgang ny fleksibilitet. Så du kan enkelt bestemme når du vil satse på hva. Tidene har lenge vært en del av historien, da oddsene før arrangementet ble studert hos bookmakerne for endelig å plassere innsatsen.

Live betting er ekstremt populær

Spesielt live-innsatsene har en stadig økende popularitet, for i fotball kan du for eksempel satse på hvor mange mål som vil bli scoret i den gjenværende sesongen. Når det gjelder de såkalte live treveisspillene, er det veldig enkelt å satse på hjemmeseier, uavgjort eller borteseier i løpet av kampen. Fordelene med dette er helt klare, for hvis du bare plasserer et spill etter starten av spillet, kan du selvfølgelig estimere oddsene mye bedre. Her er det for eksempel mulig å se hvordan lagmoralen er eller om en toppspiller, uansett grunn, må dispenseres med. En annen faktor hvorfor denne typen innsats er så veldig populær, er også fordi det er så morsomt å se det. Her kan du ikke bare heie som vanlig, men her handler det også om det personlige tippetipset.
Faktisk er det et virkelig gigantisk marked. En titt på Tyskland viser for eksempel at rundt 8,8 milliarder euro ble plassert på sportstipping i 2018, noe som betyr en dobling siden 2013. En annen rekord ble oppnådd i 2019 med 9,3 milliarder euro.
Gjennom samspillet mellom ulike psykologiske faktorer kan fascinasjonen raskt rettferdiggjøres. På den ene siden er det enorm underholdningsverdi, som ofte oppleves sammen med venner, og på den annen side øker sports betting spenningen og adrenalinrushet. Tross alt er det veldig fristende utsikter for pengefortjeneste her. Samtidig er det ikke bare et spørsmål om å se på, men her blir spillet en interaktiv opplevelse.

Hva med entusiasmen for å tippe i golf?

Når det gjelder live betting, oppstår spørsmålene naturligvis her om disse også kan utløse en ny entusiasme for turneringer i golf og endre bildet av sporten. Det er fortsatt en rekke fordommer mot denne sporten. Det er ofte tvil om at dette er en sportslig utfordring. Et annet kriterium er også kostnadsfaktoren, fordi golf fortsatt generelt anses som “eksklusivt”, og dermed er dette spillet reservert bare for de rike. I mellomtiden har dette imidlertid endret seg betydelig, og strengt tatt er skikjøring enda dyrere. Mellom noen få 1000 til rundt 10.000 kroner kan koste et medlemskap i en klubb. En sum som ligner på kostnadene for bedre treningsklubber.
Fordommer uten grunn.

En annen utbredt fordom er at golf vanligvis regnes som en sport for oldies. Det er sant at statistikk viser at flertallet av mennesker over 60 år aktivt følger sporten, men dette skyldes delvis det faktum at golf er en sport som til slutt kan praktiseres trygt selv i en eldre alder. I tillegg fremmes mobilitet og muskelvedlikehold her. Dette betyr imidlertid ikke at unge mennesker ikke er veldig begeistret for golf. I mellomtiden har golf-storheter som Tiger Woods eller Dustin Johnson for lengst endret bildet av golf.
Det er akkurat her live betting kan ha en positiv dobbel effekt. Her er fansen ikke bare interaktivt involvert i turneringen, men også interessen for golf kan vekkes på tippesidene. Det er ganske tenkelig at den ene eller den andre da ønsker å prøve ut golfbanen for seg selv.

Populariteten til sport

Det faktum at sports betting portaler nå også tilbyr at du kan satse på disse turneringene kan sikkert føre til langt flere seere blir lokket foran TV i fremtiden. I andre idretter er denne trenden allerede demonstrert. Dette gjelder for eksempel cricket, tennis og volleyball.
Cricket betting spesielt har hatt økende popularitet de siste årene, selv om denne sporten er langt mindre kjent enn for eksempel fotball eller basketball. Men det er nettopp grunnen til at det er mye høyere kvoter her. Derfor kan disse innsatsene også være svært lukrative. Treveisspill kan også gjøres her på utfallet av spillet. På samme måte er det mulig med spill som refererer til hvor mange poeng en racket scorer eller hvor mange mål en kaster lander.
I tillegg kan argumentet om at golf ikke er en energisk sport ganske enkelt ikke stå. For øyeblikket er eSports ekstremt populært blant gigantiske turneringer og spillmuligheter. Tross alt er dette faktisk en disiplin som spilles fra PC-en og hvor du kan vinne uten fysisk form. Takket være golftipping vil et yngre publikum også bli klar over denne sporten