19 år gamle Hyo-Joo Kim fra Seoul vant Evian Championship med en dramatisk birdie på siste hull, og slo Karrie Webb med ett slag. Suzann Pettersen kjempet bra, men måtte ta til takke med sjetteplass.
ten-aring-ring-vant-p-aring--siste-green--tutta-endte-p-aring--sjette

VANT MED BIRDIE PÅ SISTE HULL: En sterk firemetersputt for birdie gjorde 19 år gamle Hyo Joo Kim til den tredje yngste majorvinneren gjjennom tidene i Evian Championship på Evian Golf Club i Evian-Les-Bains.

ten-aring-ring-vant-p-aring--siste-green--tutta-endte-p-aring--sjette

STERK AVSLUTNING: Selv om hun avsluttet med fire under par, 67, manglet hun Suzann Pettersen fire slag for å ta igjen Hyo Joo Kim på siste runde av Evian Championship har ikke Suzann Petterse på Evian Golf Club i Evian-Les-Bains.

ten-aring-ring-vant-p-aring--siste-green--tutta-endte-p-aring--sjette

Turnering: The Evian Championship
Dato: 11. – 14. september
Bane: Evian Golf Club, Evian-Les-Bains, Frankrike, par 71, 5901 meter
Premiepott: 20,6 millioner kroner, hvorav 3,1 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Suzann Pettersen
Norsk deltaker: Suzann Pettersen

Hyo-Joo Kim, som skapte overskrifter torsdag etter 61 slag og tidenes laveste runde i en major, er den tredje yngste vinneren av en major på kvinnesiden noen gang.

Avslutningen av Evian Championship ble ulidelig spennende. Kim rotet bort en treslagsledelse etter 12 hull til å være ett slag bak Karrie Webb før siste utslag.

39-åringen fra Quensland i Australia bommet så vidt til venstre på innspillet til siste green, og chippen dro tre meter forbi hullet.

Da Kim så senket sin birdieputt fra fire meter, måtte Webb sette parputten for omspill. Men bommet den forholdsvis enkle oppoverputten på venstre side.

Dermed stod det 11 under par ved Hyo-Joo Kims navn, 10 under par ved Karrie Webbs.

Viste lite følelser

Det virket ikke som om Kim helt fattet at hun hadde vunnet da hun så Webbs putt passere hullkanten med liten margin.

19-åringen viste få følelser annet enn et lite vink til publikum da hun gikk av greenen etter å ha blitt gratulert av spillere, caddier og familie.

Men det var bare på utsiden. Etterpå avslørte 19-åringen, som har fire seire på den sørkoreanske touren, at følelsene hennes «fløy som en liten fugl».

Tutta fire slag bak
Suzann Pettersen var fire slag fra tittelen på sin sjetteplass. Som var hennes 99. topp-10-plassering i karrieren, har Aftenposten regnet ut.

— En halvdårlig dag ødela for meg, sier Tutta til Aftenposten om lørdagens tre over par 74-runde.

— Men jeg fikk i alle fall bevist at jeg tilhører toppen. Det har vært solid spill alle fire dagene, og jeg har unngått å havne i supertrøbbel, sier Tutta etter avslutningen på fire under par, 67.

Som i ettertid erkjente at hun ikke trodde på seier da hun startet søndagen fem slag bak lederen.

– Jeg lå to-tre slag for langt bak og måtte nesten ha satt banerekord for å ha tatt dette, konkluderer hun overfor Aftenposten.

Se også: Resutater fra Evian


Runde 3:
Tutta slurvet seg bort fra tetkampen

Med tre bogeyer, to birdier og én dobbelbogey på kortet falt Suuzann Pettersen ut av den ypperste tetstriden i Evian Championship, og er fem slag bak før siste runde .

Dobbelbogeyen kom på det nest siste hullet for dagen, og sendte Tutta fra delt fjerde- til delt tiendeplass.

— Det var dessverre slurv som ga meg to ekstraslag på det 17., men jeg føler ikke at vinnersjansene er borte. På denne banen kan det skje mye, sier Tutta til Aftenposten.

Selv om Pettersen ikke anser vinnersjansene som borte med fem slag opp til ledende Hyo Joo Kim, har hun ingen planer om å være bajas for å ta igjen det tapte.

— Jeg kommer aldri for å bli blant de ti beste, jeg kommer for å vinne. På sisterunden skal jeg være aggressiv, men jeg må samtidig være smart. Denne banen er vanskelig. De setter pinnene på de verste stedene, så alt kan skje, konstaterer hun.

Hun oppsummerer runden som solid fram til bogeyen på hull 14 etter to bunkerbesøk før hun slurvet på hull 17 med utslag i roughen og treputt for dobbelbogey.

— Men siste runde starter vi med blanke ark, poengterer hun overfor Aftenposten. .


Runde 2:
Tutta fortsatte det solide spillet

På en dag med tøffere forhold med mer vind i Evian Championship klarte tittelforsvarer Suzann Pettersen å holde spillet sammen. Hun reddet de avgjørende parene, og satte nok birdier til å beholde fjerdeplassen før helgespillet.

— Da vi var halvveis økte vinden på. Akkurat nok til at den fikk oppmerksomhet, svarer Suzann Pettersen i pressesenteret på spørsmålet om at forholdene så ut til å forverre seg utover dagen.

— De fleste av hullene på siste ni ble spilt direkte inn i vinden med den vindretningen vi hadde i dag.

— Så det var litt mer utfordrende. Og det ble ganske kjølig og ganske mørkt en periode, så det var fort gjort å miste konsentrasjonen og fokuset, konkluderer Tutta om forholdene.

Sen birdie gledet

Forholdene var imidlertid ikke verre enn at 33-årigen klarte å gjøre tre birdier på de siste ni. Mot én bogey på de første.

— Det var herlig med birdien på hull 17, og med det være med i toppen igjen, sier hun.

Tutta hadde også en god sjanse til birdie på avslutningshullet, men ballen ville ikke i.

— Ja, jeg så for meg at om den gikk i, så ville det være en fin liten bonus.

Med -6 deler Tutta fjerdeplassen med Karrie Webb, fire slag etter Brittany Lincicome, som slo til med dagens beste runde på seks under par, 65.


Runde 1:
Tuttas tålmodighet reddet dagen

En dårlig start på Evian Championship klarte ikke å stresse tittelforsvarer Suzann Pettersen. «Fem avsluttende birdier ga svar på tiltale, &raquo sier hun om fire under par 67-åpningen og delt fjerdeplass.

— Jeg var tålmodig nok til å la runden bygge seg selv, oppsummerer Suzann Pettersen i pressesenteret etter å ha signert et scorekort der første innføring var en bogey på hull 10.

Før hull 5 og starten av fem birdier på rad, førte hun ytterligere to hver av birdie og bogey på kortet.

— Jeg slo en rekke gode slag mot slutten av runden, og klarte jo å få litt ut av den, flirer Pettersen.

Ikke store problemer

Pettersen avviser at hun var i særlig mye problemer første halvdel av runden:

— Jeg klarte bare ikke å slå ballen nær nok, og hadde i realiteten ikke mange gode birdiesjanser de første ti hullene.

— Men jeg var egentlig aldri i problemer. Jeg spilte bare ikke så godt, konkluderer hun, og er også enig i at hun kanskje misset vel mange putter der ute.

Pettersen mener tålmodigheten hun klarte å vise innledningsvis er den store beholdningen, og ser fram til de tre kommende rundene.

Strategien for fredagens runde er enkel: Bygge videre, med den gode følelsen fra torsdag som fundament. Svaret på om godfølelsen fortsetter får vi fra klokken 13.21 fredag, med start på hull 1.

Koreansk rekordstart

Huo-Joo Kim spiller til daglig på den koreanske touren, og har aldri deltatt i en majorturnering tidligere.

Torsdag slo hun til med ti under par, 61. Uavhengig av kjønn er det den laveste rundescoren i en majorturnering noen gang.

Med -10 leder Kim med fire slag på Karrie Webb og fem på Mi Jung Hur. Suzann Pettersen deler fjerdeplassen på -4 med Brittany Lincicome.


Før turneringen:
Tutta sugen på å forsvare tittelen

Torsdag begynner årets siste majorturnering, Evian Championship, ved Genèvesjøens bredder i Frankrike. Suzann Pettersen er tittelforsvarer, og vil veldig gjerne være det neste år også, avslører hun.

— Det er alltid hyggelig å komme tilbake til Evian. Men det føles litt annerledes når jeg ser meg selv på hver eneste reklameplakat her i byen, flirer Suzann Pettersen i pressesenteret i Evian ved Genèvesjøen.

— Men samtidig var det et veldig stort øyeblikk i fjor da mitt navn ble satt på dette nydelige trofeet, for min andre majorseier.

— Dette har alltid vært på min liste over turneringer jeg gjerne vil vinne, og det neste på min ønskeliste nå er å vinne her to ganger.

— Jeg føler meg i god form og ser fram til å komme i gang, sier Pettersen om sin starttid klokken 8.41 torsdag, på hull 10 i gruppe med Lydia Ko og Lexi Thompson.

Forberedt på kamp

Pettersen er forberedt på at det ikke blir noen tur i parken å sitte igjen med Evian-trofeet når siste putt er senket søndag.

Men hun har definitivt ikke tenkt å returnere pokalen uten kamp.

— Jeg er klar for ny strid. Jeg er klar til å slåss! Og jeg tror vi har fire fine dager foran oss, slik at vi kan få spilt rundene ferdig hver dag. Det kunne vi ikke i fjor, sier hun.

Pettersen forteller at banen er i utmerket stand, og at greenene bare har blitt bedre og bedre utover i uken.

— Jeg har virkelig spilt mye god golf den siste måneden. Dessverre har jeg ikke klart å ta spillet hele veien fram. Men jeg anser det som et mindre problem enn å ikke spille bra i det hele tatt, konkluderer tittelforsvarer Suzann Pettersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.