En solid «moving day» lørdag og en flott tre under par 69-avslutning søndag ga en oppløftende helg for Tage i challenge-turneringen i Sverige.

Femteplassen i Swedish Challenge var verdt 84.000  kroner (9000 euro), og var to plasseringer bedre enn tidligere årsbeste for Eirik Tage Johansen fra Sveits i juni .

Det doblet siddisens inntjening for året til 176.000 kroner (18.921 euro), og et avansement til 55.-plass på Race to Oman-rankingen.

Topp-15 ved sesongslutt i november gir direkte avansement til europatouren 2018. Etter Sverige-turneringen går topp-15 ved 385.000 kroner (41.452 euro). Rankingen ledes av engelske Aaron Rai med 1,76 millioner kroner (131.485 euro).

Swedish Challenge

Jarand Arnøy avsluttet Swedish Challenge med to over par, 74, og endte på delt 49.-plass med -2. Argentineren Estanislao Goya vant med tre slag på -16.

Se også: Resultater fra Sverige


 

Runde 3: Sterk runde av Tage

En solid «moving day», der Tage gikk de åtte siste hullene seks under par for en 66-runde, ble lørdagens beholdning på challengetouren i Sverige.

Etter en start lørdag der de første ti hullene i Swedish Challenge gikk på par etter tre hver av birdie og bogey, satte Tage inn turboen på de siste åtte.

Det hjalp han oppover resultatlisten i rakettfart, og plasserte ham på delt ellevteplass med -8. I god posisjon til å snuse på årsbeste fra Sveits i juni, der siddisen endte på delt sjuendeplass.

Stavanger-spilleren ligger ett slag fra den omtalte sjuendeplassen før siste runde starter klokken 11.05 søndag.

Tage er bare tre slag fra teten, som deles av tre spillere: Pedro Oriol fra Spania, Mikael Lundberg fra Sverige og skotske Ross Kellet.

Swedish Challenge

Også for Jarand Arnøy ble lørdagen et skritt i riktig retning med to under par, 70, og avansement åtte plasseringer til delt 40.-plass.

Der en trippelbogey på hull 9 etter bogey på hull 7 var minus på blokken. Mens eagle på åpningshullet og fire birdier havner på plussiden.

 


 

Runde 2: Johansen og Arnøy videre i Swedish Challenge

To av fire nordmenn videre i en challengeturnering er statistisk godkjent. Tage og Arnøy er begge delt 48 med -2, som var akkurat på cutstreken i Sverige.

Pedro Oriol beholdt ledelsen i Swedish Challenge. Med -12 er spanjolen to slag foran hjemmespiller Robert Karlsson og Jack Senior fra England.

 

 

Swedish Challenge

 


 

Runde 1: Svak norsk start i Swedish Challenge

Med fire nordmenn i feltet var det lov å være optimist før challengeturneringen i Sverige. Men etter første runde er det nesten bare sorgen.

Pedro Oriol fra Spania leder med ett slag på -8 på Katrineholms GK. Eirik Tage Johansen har -2 etter sju birdier og fem bogeyer.

Jarand Arnøy er delt 103 med +1, mens Christian Aronsen og Kristian Krogh har +3 på delt 133.-plass.

Cutten er stipulert til å ende på -2.