For sjette gang arrangerte Bjørn Wirkola sin egen turnering utenfor Hua Hin i Thailand i oktober. Og, som alltid, I nært samarbeid med golfvenner i Cha Am, OrkideEkspressen og Thai Airways.

Wirkolacup har blitt populær hos norske amatørgolfere, og spilles over tre dager på tre forskjellige baner i et område som er kjent for sine mange gode baner.

I tillegg får golferne som har blitt med til Wirkolacup anledning til å spille på mange andre baner i løpet av oppholdet. Thai Airways har rundhåndet spandert førstepremien både i dame- og herreklassen med tur/retur-billett Oslo-Bangkok.

Dårligste runde strykes

De to beste av de tre rundene teller, og det spilles med fullt handicap. Etter at den tredje runden var spilt på Springfield-banen, var det klart at den meritterte seniorgolferen Eliv Inge Solheim fra Kristiansund og  Marit Anna Kirsten Wirkola var årets vinner av Wirkolacup.

Artikkelen fortsetter under bildet

wirkolacup
VINNERE WIRKOLACUP 2016: Marit Anna Kirsten Wirkola og Eliv Inge Solheim flankerer arrangøren Bjørn Wirkola. Foto: Geir Norling

Skal en tro arrangørene blir det  muligheter til å bryne seg mot Bjørn Wirkola også neste år. Og én ting er sikkert: Han er mye snillere mot konkurrentene i egen golfcup enn han i sin tid var i hoppbakken.

Arrangøren endte på en beskjeden 25.-plass. Det er med andre ord bedre å  drive etter, enn å hoppe etter, Wirkola. Der han derimot er best er som vert for deltakerne i cupen; Wirkolacup er en sosial cup på høyeste nivå.

Flere turneringer enn Wirkolacup

Bergenseren Rogeir Heimstad har bodd i Cha Am i en årrekke. Han kjenner området ut og inn, har arrangert flere golfturer for nordmenn., og er blant dem Bjørn Wirkola bruker for å arrangere Wirkolacup.

Nå vil Rogeir, sammen to andre vel ansette internasjonale turoperatører i Cha Am, arrangere egne turneringer under fellesbetegnelsen Cha Am Challenge.

wirkolacup
FLERE TURNERINGER: Rogeir Heimstad starter egne turneringer under navnet arrangere sine egne turneringer: Cha Am Challenge Foto: Geir Norling

— Vi har sett at det er mange golfere som har lyst til å konkurrere mot nye golfvenner. Men det har vært få tilbud til akkurat det. Vi skal i utgangspunktet arrangere tre turneringer, en i februar, en i mai og en i august, sier Rogeir Heimstad, som overfor norske golfere vil samarbeide med OrkideEkspressen.

— Om folk vil bestille reisen på nett eller bruke OrkideEkspressen, blir det samme for oss. Vi skal ta oss av gjestene fra de ankommer flyplassen i Bangkok til de reiser igjen fra samme flyplass, lover Rogeir Heimstad.

Tre baner

Konkurransen foregår på tre mesterskapsbaner i området: Lake View, Palm Hills og Springfield. Golferne skal bo på Long Beach hotell i Cha Am, som ligger like ved en flere kilometer lang sandstrand , med gode bademuligheter enten i havet eller i hotellets basseng.

— Vi har laget tre forskjellige pakker for våre turneringer. Vi har én pakke som går over åtte dager, én pakke som går over ti dager og en som går over tolv dager, sier Rogeir Heimstad.

Golfturneringene, som går over tre dager, er lik for alle tre pakkene. De med de største pakkene får sjansen til å også spille andre baner i området på fridagene. Heimstad  garanterer at de skal finne nok spennende baner, for enhver smak,

Les mer: Cha Am Challenge hjemmeside