Mykhet er et av moteordene innen golfballer for tiden, og det er ikke få merker som har ordet «soft» bakt inn i ett eller flere av sine modellnavn.

Srixon UltiSoft er den mykeste av dem alle. Med en helt ny kjerne har denne todelt-ballen en kompresjon på bare 40, som er lavest på markedet.

Dette er med andre ord ikke en ball beregnet på de mest agressive og hardtslående spillerne, men for dem som har lavere svinghastighet. Svinghastighet måles i miles per hour, og Srixon UltiSoft er utviklet for dem som svinger langsommere enn 90 mph. Som i praksis betyr majoriteten av middelgolfere.

Så kjennes da Srixon UltiSoft veldig, veldig myk på og rundt greenene. Noe som også høres. Eller sagt på en bedre måte: Ikke høres. Når du slår til ballen gir den fra seg en avdempet, litt dump, lyd. Det tar derfor noe tid å venne seg til hvor mye kraft du skal legge i chipper og putter.

Når du slår fulle slag får du mye av den samme lyden og følelsen. Ballen fyker avgårde fra køllebladet, og får god lengde.  I mitt tilfelle, som har en svinghastighet godt under 90, opplevde jeg en ganske lav ballbane med mye rull.

Srixon UltiSoft
Foto: Jan E. Espelid

Det kan ha mange årsaker; ikke minst en sving som bare blir dårligere med årene. Andre tester, utført av spillere med høyere svinghastighet, indikerer en helt normal utgangsvinkel. Og fortsatt god lengde på slagene.

SrixonUltiSoft kommer i golfbutikkene rundt 1. mai. Med en pris oppgitt til 229 kroner dusinet er det en anbefalelsesverdig ball for oss som ikke svinger så hardt.

Se også: Srixon hjemmeside