Srixon UltiSoft scorer bra i vår balltest

MYKESTE BALL PÅ MARKEDET: Srixon UltiSoft har en kompresjon på bare 40, og gir god lengde. Den føles myk også på og rundt greenene. Foto: Sirxon

Mykhet er et av moteordene innen golfballer for tiden, og det er ikke få merker som har ordet «soft» bakt inn i ett eller flere av sine modellnavn.

Srixon UltiSoft er den mykeste av dem alle. Med en helt ny kjerne har denne todelt-ballen en kompresjon på bare 40, som er lavest på markedet.

Dette er med andre ord ikke en ball beregnet på de mest agressive og hardtslående spillerne, men for dem som har lavere svinghastighet. Svinghastighet måles i miles per hour, og Srixon UltiSoft er utviklet for dem som svinger langsommere enn 90 mph. Som i praksis betyr majoriteten av middelgolfere.

Så kjennes da Srixon UltiSoft veldig, veldig myk på og rundt greenene. Noe som også høres. Eller sagt på en bedre måte: Ikke høres. Når du slår til ballen gir den fra seg en avdempet, litt dump, lyd. Det tar derfor noe tid å venne seg til hvor mye kraft du skal legge i chipper og putter.

Når du slår fulle slag får du mye av den samme lyden og følelsen. Ballen fyker avgårde fra køllebladet, og får god lengde.  I mitt tilfelle, som har en svinghastighet godt under 90, opplevde jeg en ganske lav ballbane med mye rull.

Srixon UltiSoft

Foto: Jan E. Espelid

Det kan ha mange årsaker; ikke minst en sving som bare blir dårligere med årene. Andre tester, utført av spillere med høyere svinghastighet, indikerer en helt normal utgangsvinkel. Og fortsatt god lengde på slagene.

SrixonUltiSoft kommer i golfbutikkene rundt 1. mai. Med en pris oppgitt til 229 kroner dusinet er det en anbefalelsesverdig ball for oss som ikke svinger så hardt.

Se også: Srixon hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×