Suzann Pettersenkan si seg fornøyd med avslutningen i Evian Championship med seks birdier og to bogeyer for fire under par, 67.

Det ga Oslo-spilleren et sprang på 29 plasseringer oppover den endelige resultatlisten, og lover godt med tanke på Solheim Cup, som starter i Heidelberg i Tyskland fredag.

Lydia Ko  ble tidenes yngste majorvinner 18 år, 4 måneder og 20 dager  gammel etter en kanonavslutning på  åtte under par,  63. Hun slo Morgan Pressels previous rekord med nesten 6 måender, og vant på 16 under par, 268.

Hun slo også Karen Stupples tidligere rekord på 64 som den laveste avslutningsrunden i majorhistorien.

Se også: Resultater fra Evian


 

Runde 3 Heller ikke tredjerunden ble noen fest for Suzann Pettersen i Evian Championship.

Hennes andre én over par 72-runde på rad betyr +6 og delt 63.-plass før søndagens finale.

Hadde seks bogyer og én birdie lørdag, der hun åpnet greit, og var to under for dagen etter tre hull. Tre bogeyer på rappen satte imidlertid standarden, og gjorde det klart at heller ikke tredjerunden ville bli noen fest.

Mi Hyang Lee leder fortsatt. Med -10 er sørkoreaneren ett slag foran Lexi Thompson og to foran Lydia Ko og Morgan Pressel. Danske Nicole Broch Larsen er på delt femteplass med -7.

 


 

Runde 2: Tutta berget helgespillet i Evian Championship akkurat på cut-streken

En andrerunde på én ocer par, 72, Evian Championship, årets siste majorturnering, kom Suzann Pettersen seg videre til helgespillet på cutgrensen +5 og delt 69.-plass.

To birdier på de siste ni hullene, på hull 11 og 13, reddet dagen og turneringen for Suzann Pettersen. Bogeyer på hullene 4, 6 og 9 sørget for én over par, 72, for dagen.

Med +5 er hun 14 slag bak Mi Hyang Lee fra Sør-Korea, som har ett slag å gå til Morgan Pressel fra USA og to slag til danske Nicole Broch Larsen.

Suzann Pettersen starter tredjerunden klokken 8.06 lørdag i gruppe med amerikanske Kelly Shon.


 

Runde 1: Skuffende Tutta-åpning i Evian Championship; fire bogeyer, ingen birdier, delt 80.-plass

Etter første runde av Evian Championship, årets siste majorturnering, er Suzann Pettersen allerede ni slag bak teten.

Det er muligens litt tidlig å konkludere med at løpet er kjørt for Suzann Pettersen. Men det skal i alle fall bli uhyre vanskelig å komme tilbake, og ta tittel nimmer to etter at hun vant sin andre majorseier i Evian for to år siden.

Torsdag hadde 34-åringen fra Oslo et birdefritt scorekort, og som var prydet av bogeyer på hullene 1, 4, 14 og 16.

Mi Hyang Lee fra Sør-Korea og Lexi Thompson fra USA leder på -5, ett slag foran tre spillere. Nicole Broch Larsen fra Danmark er beste skandinav med -3 på delt sjetteplass.