Sirkus Tutta er i byen

VIKTIG MED LIV OG RØRE: Det er viktig å skape liv og røre, og å være der folk er, mente Suzann Pettersen da hun presenterte sitt nye format Urban Golfshow, som arrangeres på Aker Brygge lørdag 29. august. Foto: Jan E. Espelid

Etter tre år med oppvisningsturnering forsvinner Suzann Pro Challenge fra Bogstad og gjenoppstår på Aker Brygge lørdag 29. august med konseptet Urban Golfshow. — Vi måtte finne på noe nytt og annerledes, forklarer Tutta-manager Geir Olav Killingstad konseptskiftet.

Torsdag formiddag kom en døgnvill Suzann Pettersen nesten direkte fra Gardermoen til pressemøte på Bristol Hotell i Oslo.

— Jeg har ikke sovet i hele natt. Men konge om natten, konge om dagen, vet du! sa hun smilende til Golferen.no på vei inn til pressekonferansen. Der fikk hun høre manager Geir Olav Killingstad presentere Urban Golfshow-konseptet til det tallrike presskorpset.

— Etter tre ganger på Bogstad så vi behovet for en fornyelse, gjøre golfen litt mer urban, sa Killingstad, og mente at golf i Norge står overfor mange av de samme utfordringene som skøyter, der interessen fra publikum bare blir mindre og mindre for hvert år som går.

MEDIESIRKUS: Interessen rundt Suzann Pettersen er stor, og pressen vil veldig gjerne ha en bit av en døgnvill golfstjerne. Foto: Jan E. Espelid

MEDIESIRKUS: Interessen rundt Suzann Pettersen er stor, og pressen vil veldig gjerne ha en bit av en døgnvill golfstjerne. Foto: Jan E. Espelid

Etter pressekonferansen utdyper Killingstad formatendringen til Golferen.no.

— Interessen for Tutta fra pressen er fortsatt veldig bra. Men på Bogstad kom det færre tilskuere for hvert av de tre årene, og vi kunne ikke fortsette med en turnering norske golfere ikke var interessert i å se på. Og når det gjelder næringslivet, er det generelt  tøffere. Jeg vet ikke om det er tøffere for golf enn for andre idretter, men det er knalltøfft  å skaffe sponsorpenger, det merker vi, sier Killingstad.

Killingstad mener golf må skjele til  skiidretten,  som tar snø inn i byene om vinteren og arrangerer rulleskirenn om sommeren.

Tribune for 1000 tilskuerer på Bryggetorget

Lørdag klokken 14 starter Suzann Pettersens urbane golfshow på Bryggetorget på Aker Brygge, der det bygges en tribune som har plass til minst 1000 tilskuere. De får se en rekke idrettskjendiser konkurrere mot hverandre og mot Tutta og Caroline Martens.

— Men Tutta og Caroline er jo proffer, så det er ikke umulig at vi gir dem noen ekstra handicap, fortsatte Killingstad, og antydet at handicapene nok ville være av den publikumsvennlige sorten.

De fem øvelsene i Urban Golfshow omfatter lengste drive, putting, fotballgolf, golfball softgun shooting og speedgolf.

— Vi tror det hele vil ta halvannen time, litt avhengig av hvor mye knall og fall det blir i speedgolfen, antydet Killingstad, som forklarte at golfshowets siste øvelse utføres med balansehjulet Ninebot som eneste kontaktpunkt mellom spilleren og underlaget.

— Det er viktig å skape litt liv og røre i byen, være der folk er og gjøre ting litt annerledes kommenterte hovedatrakkasjonen, Suzann  Pettersen.

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen ( 23. -26. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Club Car Championship at The Landings Golf & Athletic Club med Kristoffer Ventura ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.