Foto: TaylorMade

Tiger Woods gjorde et nærmest latterlig hopp, og passerte fem nordmenn, på den offisielle World Golf Ranking etter comeback-turneringen i helgen som var.

Verdensrankingen viser at Tiger Woods var rangert på 1199 plass i verden før Hero World Challenge.

Etter comebackturneringen på Bahamas 30. november til 3. desember steg Woods til nummer 668.

Altså rykket den tidligere verdenseneren opp hele 531 plasseringer på én eneste turnering. Og har kun to nordmenn foran seg på listen: Jarand Arnøy (nr 452) og Aksel Olsen (660).

Før comebacket hadde han hele sju nordmenn foran seg på verdensrankingen. I tillegg til Arnøy og Olsen var Espen Kofstad (680), Eirik Tage Johansen (929), Andreas Halvorsen (950), Christian Aronsen (1047) og Kristoffer Reitan (1128) rangert foran den 14 ganger majorvinneren .

Slo mange høyere plassert på verdensrankingen

En av forklaringene til det voldsomme spranget på verdensrankingen er at Woods slo mange plassert nær toppen, og at feltet generelt holdt høyt nivå.

For selv om hans delte niendeplass etter 69-68-75-68 i det bare 18 mann store feltet var hele ti slag bak vinneren Rickie Fowler, gir det mange rankingpoeng at han blant andre klarte å slå verdensener Dustin Johnson med åtte slag.

Totalt var det en solid uke for Tiger Woods. Han var veldig fornøyd med det han presterte, fortalte han til Golf Digest på søndag:

— Jeg er overveldet. Jeg spilte veldig likt slik jeg  jeg har spilt hjemme. Jeg slår riktig nok ikke så langt, men adrenalinet fløt, og generelt er jeg veldig fornøyd!