Seks golfbaner i Alabama

Alabama har 200 golfbaner, deriblant noen av USAs mest utfordrende og rimeligste.

Dette gjør sørstaten til et opplagt valg for en golfferie, og du kan perfeksjonere spillestilen din i ulike typer terreng og vakre omgivelser året rundt. Du kan for eksempel spille med sanddyner og skiftende vind langs stranden eller på en bane formet av fjellkjeden Appalachene.

Alabamas lengste golfbane

Alabama er hjemsted for flere av Robert Trent Jones’ golfbaner, til sammen 468 hull i mesterskapskaliber. Det er 26 baner på 11 forskjellige steder i Alabama – alle designet av den anerkjente golfbanearkitekten. En av banene er Ross Bridge, som er den femte lengste banen i verden, men som tilbyr tees for golfere på alle ferdighetsnivåer. Banen ligger i et parklandskap, og her spiller du for eksempel 10 hull langs bredden av to innsjøer som er forbundet med en spektakulær foss.

Høydeforskjeller ved ikonisk fjellkjede

En annen av Robert Trent Jones’ golfbaner ligger i Oxmoor Valley og er bygget på tidligere gruveland. Banen har 54 hull og er formet av fjellene og dalene i Appalachene, noe som gir utfordrende høydeendringer. I tillegg byr området også på naturskjønne skoger og mange bekker. Nesten alle hull spilles i nedoverbakke i skyggen av de omkringliggende fjellene.

Kupert og vakkert terreng

Nylig vant Pursell Farms i Sylacauga førsteplassen i Golfweeks Best Courses You Can Play for Alabama. Golfbanen på Pursell Farms har flere forskjellige typer gress og dramatiske høydeendringer. De fleste hullene har brede fairways og noen et kupert terreng, mens ett av hullene også spilles fra et lite fjell. I tillegg til å være utfordrende er golfbanen kjent som en av de vakreste i Alabama.

Sanddyner og skiftende vind

Kiva Dunes Golf Course er også på toppen av manges liste. Banen ligger rett ved stranden og slynger seg gjennom hvite sanddyner og grøntområder. Et eksempel på et av Kivas signaturhull er det 9. hullet (par-4) som krever et helt spesielt teeslag til kanten av dammen, hvor du må skyte ballen nesten 140 meter over vannet. En annen unik utfordring er de skiftende vindene. Banen vil derfor føles annerledes å spille på fra dag til dag.

Naturskjønn og historisk togtur

Stillwaters Golf kan du spille en par-72-bane med litt over 6300 meter fra bakerste tee. Banen slynger seg perfekt gjennom Alabamas bakker og opp til vakre Lake Martin. Det 18. og siste hullet ender ved Stillwaters klubbhus, hvor du kan nyte fantastisk utsikt over skogen og bølgende åser. Det er heller ikke uvanlig å se hjort og ville kalkuner i nærheten av banen.

Utfordrende terreng med utsikt over byen

 I hjertet av Birmingham sentrum ligger Highland Park Golf Course, den eldste golfbanen i Alabama. Parken ble grunnlagt i 1903, men har blitt renovert over tid – senest i 2019. Frem til i dag er den historiske par-70-banen, med sin lengde på litt over 5300 meter, sitt kuperte terreng og svingete dammer og innsjøer verdt et besøk. I tillegg til det utfordrende terrenget byr golfbanen også på en unik utsikt over byen.

Mer om golfopplevelser i Alabama  golfalabama.org

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 • PGA Tour: RBC Canadian Open  ( 8. -11.juni)

  Korn Ferry Tour: BMW Charity Pro-Am med Ktistoffer Ventura   ( 8. -11.juni)

  DP World Tour og LET: Volvo Car Scandinavian Mixed med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad , Michelle Forsland, Tina Mazarino og Julie Bpysen Hillestad ( 8. -11.juni)

  LPGA: LShoprite Classic (9. - 11.juni)

  lNordic League : Thomas Bjørn Samsø Classic  ( 7. -9.juni)


 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.