Foto: TaylorMade

Det blåste ekstra godt siste dagen av Scottish Open. I disse forholdene var det bare skotten MacIntyre som klarte å sette sammen en superrunde på 6 under par. Superrunden toppet han med en mesterlig avslutning på det 18-ende hullet. I motvind fra roughen, 200 meter fra hullet, tar MacIntyre frem en wood og presterer å spille den inn til bare en drøy meter fra hullet. Når han senker putten og runder av turneringen på -14 leder McIntyre. Det føles nesten som om McIntyre har vunnet, det er sprudlende glede og brusende jubel fra hjemmepublikumet.

Litt lenger bak er det bare én som kan true MacIntyre, nemlig nordiren Rory McIlroy, som ligger slaget bak. Når McIlroy bommer birdie-putten på hull 16, banen siste gode birdie-hull, kan det virke som om dette blir dagen der Skottland endelig skal få sin første hjemmeseier siden Colin Montgmerie vant mesterskapet i 1999.

Men Rory McIlroy varter opp med storspill mot slutten. Når McIlroy gjør birdie på par 3-hullet det 17-ende, innser MacIntyre at han bør varme opp. Med par på siste hullet for McIlroy blir det omspill. Det 18-ende par 4-hullet spilles ekstra tøft i dag, 440 meter i sterk motvind. Gjennomsnitt-scoren for dagen er nærmere bogey enn par.

På det 18-ende kommer McIlroy seg trygt ut i kort semi-rough på utslaget. Men det er langt inn, 180 meter, i sterk motvind som blåser bort både cap og ball til medspiller Tom Kim. 3-er jernet hadde vært perfekt kølle her sier McIlroy etterpå, men han har bare 2-er og 4-er jern i bagen. Etter først å ha stilt seg opp med 4-er jernet, ombestemmer McIlroy seg og satser på en fade opp mot vinden med 2-er jernet i stedet. Det blir et perfekt treff og baller faller til ro bare 2 meter fra hullet. McIlroy omtaler det som kanskje hans beste slag så langt i år. McIlroy setter birdie-putten, og vinner med ett slag på McIntyre.

Med denne seieren klatrer McIlroy opp fra 3. til 2. plass på verdensrankingen. Og han blir den første noensinne til å ha vunnet The Open, Irish Open og Scottish Open.

For de fleste ble det en ekstra tung siste dag på turneringen. Det gjaldt også for Hovland, som gikk runden 2 over par, og endte dermed på -5 totalt og delt 25. plass.

Neste uke er det endelig klart for årets høydepunkt, med The Open Championship. Royal Liverpool Golf Club er stedet det skjer. Forrige gang The Open Championship ble spilt her var i 2014, og den gang var det Rory McIlroy som vant.