Foto: Chris Turvey

Europa påførte USA et smertefullt 17½-10½-nederlag i Ryder Cup på Le Golf National i Paris. Før singlematchene ledet Europa 10-6 over tafatte USA, som nok mest har seg selv å takke.

Vind og smale fairwayer viste seg å ikke være noe for breiale amerikanere. Fulle av selvtillit fyrte de av utslag som ofte landet langt utenfor tiltenke områder.

Da det hele var over stod de samlet, og rystet, ved greenkanten til Le Golf Nationals 15. hull. Med hendene godt begravet i tomme lommer, og med like tomme uttrykk i de oppgitte ansiktene.

Rookie Tony Finau og Golf Hall of Fame-medlemmene Tiger Woods og Phil Mickelson var blitt gruset. Og måtte bivåne at 100 meter lenger borte var Francesco Molinari i ferd med å bli slukt fullstendig  av en uregjerlig masse elleville Europa-fans etter den soleklare 17½-10½-seieren.

Alle europeerne tok minst ett poeng

Amerikanerne tapte for et lag der hver eneste av de tolv europeiske spillerne scoret minst ett poeng i Paris. Kaptein Thomas Bjørn sier til Sky Sports  at det seieren i første rekke kan skrives på kontoen for det enorme samholdet i spillergruppen:

— Vi fikk alt til på riktig måte denne uken. Vi jobbet sammen som et lag, og vi visste vi møtte svært sterke motstandere. Men vi gikk ut på banen og trodde på oss selv, og trodde på det vi står for som et lag. Ikke én eneste gang skulte vi over mot deres lag for å se hva de holdt på med. Alt dreide seg om os som et lag, og hva vi gjorde. Dett er det beste lagrommet jeg noen gang har vært i. Det var rolig. Det var bestemt. Det var fokusert. Det var morsomt. Alt som denne utgaven av Ryder Cup var er slik jeg mener at et Ryder Cup skal være for et europeisk lag.

PS: Flere medier rapporterer at Thomas Bjørn etter seieren har bestemt seg for å skaffe seg sin første tatovering. Motivet er selvfølgelig Ryder Cup …

Resultater single-matcher søndag

12.05: Rory McIlroy (Europa) tapte 1 ned for Justin Thomas (USA)

12.17: Paul Casey (Europa) delte med Brooks Koepka (USA)

12.29: Justin Rose (Europa) tapte 3&2 for Webb Simpson (USA)

12.41: Jon Rahm (Europa) vant 2&1 over Tiger Woods (USA)

12.53: Tommy Fleetwood (Europa) tapte 6&4 for Tony Finau (USA)

13.05: Ian Poulter (Europa) tapte 2 opp over Dustin Johnson (USA)

13.17: Thorbjørn Olesen (Europa) vant 5&4 over Jordan Spieth (USA)

13.29: Sergio Garcia (Europa) vant 2&1 over Rickie Fowler (USA)

13.41: Francesco Molinari (Europa) vant 4&2 over Phil Mickelson (USA)

13.53: Tyrrell Hatton (Europa) tapte 3&2 for Patrick Reed (USA)

14.05: Henrik Stenson (Europe)vant 5&4 over Bubba Watson (USA)

14.17: Alex Norén (Europa) vant 1 opp over Bryson DeChambeau (USA)

Europa 7½  USA 4½

Eropa vant Ryder Cuo  17½-10½

Se også: Resultater fra Paris

EUROPAS TRIUMF: Alt stemte for Europa på Le Golf National i Paris. Her hull 1 da turneringen startet fredag morgen. Foto: Chris Turvey

Lørdag

Stillingen etter andre dag: USA 6 Europa 10

Team Europe behøver å skaffe seg fire og et halvt poeng i de tolv single-matchene søndag for å vinne trofeet tilbake fra USA. Mens amerikanerne behøver åtte poeng søndag for å beholde trofeet på sin side av Atlanteren i to år til.

Etter nok en fantastisk europeisk dag på Le Golf National lørdag økte Thomas Bjørns lag ledelsen til 10-6 der paret Tommy Fleetwood og Francesco Molinari igjen skinte klarest ved å sikre to poeng til.

Sky Sports forteller at Fleetwood og Molinari har skapt Ryder Cup-historie ved å bli der første europeiske paret som vinner alle sine fire matcher de to første Ryder Cup-dagene.

Lørdag slo Fleetwood og Molinari amerikanerne Tiger Woods og Patrick Reed 4&3 i morgenens fourball-økt, fulgt av 5&4 over Woods og Bryson DeChambeau i ettermiddagens foursome.

Søndag gjelder det for Europa å bringe totalen til 14½ poeng for å vinne Ryder Cup. Skulle 2018 utgaven ende uavgjort 14-14 betyr det at tittelforsvarerne USA beholder trofeet.

Rory McIlroy er første europeer ut søndag. Nord-iren møter Justin Thomas klokken 12.05.

Ian Poulters match mot verdensener Dustin Johnson kloken 13.05 spås å kunne bli en klassiker. Dagens siste batalje utkjempes mellom Ryder Cup-rookiene Alex Norén og Bryson DeChambeau, med start klokken 14.17.

Resultater etter foursome lørdag ettermiddag: USA 6 Europa 10

Nyttige lenker og resultater

www.rydercup.com

Ryder Cup Twitter-konto

Sky Sports Golf Twitter-konto

Slik ser du Ryder Cup uten Viasat Sport


Matcher foursome lørdag ettermiddag:

USA 2 Europa 2

13.50: Henrik Stenson og Justin Rise (Europa) vant 2&1 over Brooks Koepka og Dustin Johnson (USA)

14.05: Sergia Garcia og Alex Noeén (Europa) tapte 3&2 mot Bubba Watson og Webb Simpson (USA)

14.20: Francesco Molinari og Tommy Fleetwood (Europa) vant 5&4 over Tiger Woods ogBryson DeChambeau (USA)

14.35: Ian Poulter og Rory McIlroy (Europa) tapte 4&3 mot Justin Thomas og Jordan Spieth (USA)

 


 

Resultater etter fourball lørdag formiddag: USA 4 Europa 8

Lørdag morgen fourball matcher

USA 1 Europa 3

8.10: Rory McIlroy og Sergio Garcia (Europa) vant 2&1 over Brooks Koepka og Tony Finau (USA)

8.25: Paul Casey og Tyrrell Hatton (Europa) vant 3&2 over Dustin Johnson og Rickie Fowler (USA)

8.40: Francesco Molinari og Tommy Fleetwood (Europa) vant 4&3 over Tiger Woods og Patrick Reed (USA)

8.55: Ian Poulter og Jon Rahm (Europa) tapte 2&1 for Justin Thomas og Jordan Spieth (USA)

 

Stillingen etter første dag: USA 3 Europa 5

Etter et fantastisk comeback fredag ettermiddag går Team Europe inn i dag to av 2018 Ryder Cup med to slags ledelse over Team USA.

Thomas Bjørns Europa-lag lå nede 1-3 etter fredag morgens fourball åpningssekvens. I ettermiddagens foursome-matcher feide de USA fullstendig av banen, og leder 5-3 før dag to.

Brooks Koepka og Tony Finau, Dustin Johnson og Rickie Fowler og deretter Jordan Spieth og Justin Thomas sørget for 3-0-ledelse til USA i fourball-matchene. Europa fikk imidlertid selvtilliten tilbake da Francesco Molinari og Tommy Fleetwood skaffet lagets første poeng i den siste fourball-matchen.

Molinari og Fleetwoods seier i morgenøkten ble et vendepunkt, og ledet opp til en minneverdig ettermiddag for Europa foran et entusiastisk publikum på Le Golf National-banen i Paris.

Europa vant foursome-økten med suverene 4-0, der Molinari/Fleetwood-partnerskapet nok en gang skinte i 5&4-seieren over Thomas og Spieth.

Europa-kaptein Thomas Bjørn betegnet comebacket som «spesielt», og understreket betydningen av å være fokusert på oppgavene fremover:

— Det er en ganske spesiell opplevelse for de spillerne som har vært med dette. Men de er også meget vel klar over at de bare kan nyte det en times tid før de må snu seg rundt og begynne å fokusere på det som ligger foran oss. Vi vet det er en maraton, og vi er begeistret over hvordan dagen endte etter en ganske så tøff morgen. De ville gå ut og bevise noe i ettermiddag, og det var hyggelig å se. Samtidig som det forteller mye om gruppen. 

Amerikanerne har som mål å skape sitt eget comeback i lørdag morgens fourball-matcher. Til tross for fire strake tap i ettermiddags-seksjonen fredag er kaptein Jim Furyk trygg på at spillerne hans vil svare på tiltale i dag to:

— Jeg har stor tiltro til dette laget. Jeg tror at det (som skjedde fredag ettermiddag) kommer til å gi de en sur smak i munnen. Men de trenger bare å sove på det, og så er jeg overbevist om at de vil være tilbake igjen.

 


Fredag ettermiddag foursome matcher resultater

USA 0 Europa 4

13.50: Henrik Stenson og Justin Rose (Europa) vant 3&2 over Dustin Johnson og Rickie Fowler (USA)

14.05: Rory McIlroy og Ian Poulter (Europa) vant 4&2 over Bubba Watson og Webb Simpson (USA)

14.20: Sergio Garcia og Alex Norén (Europa)vant 5&4 over Phil Mickelson og Bryson DeChambeau (USA)

14.35: Francesco Molinari og Tommy Fleetwood (Europa) vant 5&4 over Justin Thomas og Jordan Spieth (USA


 

Fredag morgen fourball matcher resultater

USA 3 Europa 1

8.10: Brooks Koepka og Tony Finau (USA) vant  1 opp over Justin Rose og Jon Rahm (Europa)

8.25: Dustin Johnson og Rickie Fowler (USA) vant 4&2 over Rory McIlroy og Thorbjørn Olesen (Europa)

8.40: Jordan Spieth og Justin Thomas (USA) vant  1 opp over Paul Casey og Tyrrell Hatton (Europa)

8.55: Patrick Reed og Tiger Woods (USA) tapte 3&1 mot Francesco Molinari og Tommy Fleetwood (Europa