FRANKRIKES ELDSTE BANE: Cannes Mandelieu Old Course åpnet i 1891. Foto: Old Course

Den franske rivieraen er kjent for sine milde vintre. Om du vil rømme det norske klimaet på senhøsten eller til vinteren er middelhavskysten nær kjendisenes Cannes et herlig utgangspunkt både for aktiv ferie og avslappende, late dager.

Côte d’Azur, med sin kjendisperle Cannes, har lenge vært et gjemmested for de rike og berømte.

Du kan ta en rusletur under vintersolen på den berømte strandpromenaden La Croisette. Eller finne et vindusbord på sofistikerte barer, cafeer og restauranter og bare se verden passere forbi. Og hvem vet hvem du får øye på mens du nyter det gode franske kjøkken og herlige viner.

Eller bruke dagene til å utforske alt det Côte d’Azur tilbyr. Som landsbyen La Napoule, som ligger bare ti minutters spasertur fra Old Course i Cannes Mandelieu.

Her bør du spasere langs langs strandpromenaden mens du vurderer hvilken av restaurantene i vannkanten du skal nyte den herlige utsikten til øyene Ile St Marguerite & St. Honorat.

Nyt en aktiv Côte d’Azur-ferie

Hvis du fortrekker å bruke tiden på aktiv ferie og virkelig nyte den klarblå himmelen, bør du leie en sykkel og utforske Cote d’Azurs skjulte perler i ditt eget tempo. Eller tilbringe dagene på en av de mange golfbanene. I så fall kommer du til å elske Old Course.

Cannes Mandelieu Old Course ble grunnlagt av storhertug Michael av Russland i 1891, og var den første golfbanen på Middelhavskysten.

En runde her føles kongelig på de pnjekledde fairwayene og velholdte greenene. Innen kort avstand av Cannes Mandelieu finner du en rekke andre gode golfbaner, mange av dem med gode greenfee-tilbud til hotellenes gjester.

Leilighetshotellet Mimozas Resort er et komfortabelt og romslig alternativ. Bygningene i provensalsk stil inneholder 1-, 2- og 3-sengers leiligheter med utsikt over Old Course.

Côte d’Azur
UTSIKT OVER OLD COURSE: Leilighetene i Mimoza Resortligger helt inntil Cannes Mandelieu Old Course. Foto: Mimoza