Foto Tristan Jones

Marianne Skarpnord, Marita Engzelius, Jarand Arnøy og Kristian Krogh skal forsvare de norske fargene i nyskapningen Lag-EM for proffer på Gleneagles i Skottland 8.-12. august.

Spillere fra 15 land skal kjempe om medaljene i  proffenes nye Lag-EM, European Golf Team Championships, nord for Glasgow den andre uken i august.

Det skal konkurreres i tre klasser med Mixed Team-klasse, herreklasse og dameklasse. Turneringen er del av multi-idrett-nyskapningen Glasgow 2018 European Championships.

Norge stiller med ett herrelag og ett damelag, totalt fire spillere. Mens vertene fra Storbritannia får med hele tolv spillere fordelt på tre herre- og tre damelag, som er det maksimale antallet som kan kvalifisere seg fra hver nasjon. Sverige får stille med to herrelag og tre damelag.

Kvalifiseringen til mesterskapet har skjedd via European Golf Team Championships Points Tables for menn og kvinner. Poengtabellen er basert på mennenes Official World Golf Ranking Points og kvinnenes Rolex Ranking Points.

Stjerner i det nye Lag-EM

Det mangler ikke på store navn i feltet som skal slå ut på PGA Centenary Course på Gleneagles 8. august. Særlig på kvinnesiden er mange sterke navn representert.

I fremste rekke finner vi fire ganger majorvinner Dame Laura Davies, som nylig vant U.S. Senior Women’s Open. Hun får med seg Solheim Cup-stjerner som Georgia Hall og Catriona Matthew.

Europeisk golfs førstedame gleder seg til turneringen, og til å spille på lag med Georgia Hall, forteller hun i en pressemelding fra Ladies European Tour:

— Jeg ser virkelig fram til å representere Storbritannia i det kommende mesterskapet, det er alltid morsomt å gjøre det. Georgia vil bli en flott lagkamerat. Hun har spilt stor golf de siste 18 månedene. Selv har jeg aldri spilt en turnering der vinnerne får medaljer, og det ville være stort å bestige seierspallen for første gang.

Norge stiller med Marianne Skarpnord, Marita Engzelius, Jarand Arnøy og Kristian Krogh. Spilleformatet er lagmatch for to spillere i herre- og dameklassen mens det i mixed-klassen skal spilles 18 hull foursome slagspill, med to spillere fra hvert kjønn.

Vinnerne i hver klasse får 1,1 millioner kroner (100.000 britiske pund) per person.

Dette er lagene

nye Lag-EM