HAZYVIEW, SØR-AFRIKA: Da undertegnede, som bor i Mosambik, fikk besøk fra Oppegård GK, ble det naturlig å legge opp en reiseplan som inkluderte golf. Slik åpner Jan Tvinnereims reisebrev fra vakre, men eksotiske Sabi River Golf Course i Sør-Afrika.
med-krokodiller-i-roughen

JAN TVINNEREIM og krokodillen han møtte på hull 3.

Dette reisebrevet er sendt inn av en av Golferens lesere.

Da undertegnede, som bor i Maputo, Mosambik, fikk besøk av Michelle og Jan Engeby fra Oppegård GK, ble det naturlig å legge opp en reiseplan som inkluderte golf.

Valget falt på Hazyview, et tettsted i Sør-Afrika som ligger nær Krugerparken, med safarimuligheter, mange gode restauranter, elefantpark, og en vakker 18-hulls parkbane.

Sabi River Golf Course er rangert blant Sør-Afrikas ti beste baner, med store greener og brede fairways, men kupert landskap, mange trær og ikke minst mye vann – ved hele 14 av 18 hull.

Vannhindrene er også bebodd. Flodhester har blant annet tatt i bruk dammen ved hull 14 og 15. Allerede ved hull 3 stiftet jeg bekjentskap med en av de andre beboerne (se bilde). Jan Engeby fikk møte en av de nære slektningene ved hull 17.

Det var møter som kanskje ikke brakte pulsen ned på det ønskelige nivå for kontrollert putting, men som ga en helt klar spiss på opplevelsen.

Anlegget har dessuten en utmerket restaurant, samt et stort basseng og lekeplass ved hull 19, som har utmerket utsikt til slitne spillere på hull 18. Sliten er det forresten slett ikke nødvendig å bli. Dyktige caddies og carts er lett tilgjengelig.

Det er forøvrig et meget behagelig prisnivå for nordmenn her: To carts, to caddier, pegger, to klubbskjorter og to klubbcaps, samt to greenfee på en søndag? Den nette sum av kr 950.

I dag bebos området av timeshare-holdere, men våren 2008 blir klubbens nye hotell ferdig. Frem til da er det et rikt utvalg av overnattingsmuligheter i området, for de fleste behov og lommebøker.

Og de er alle preget av den særegne sørafrikanske personlige gjestfriheten.

Kan anbefales.

Dette reisebrevet er sendt inn av en av Golferens lesere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.