Foto: Tristan Joanes

Det ble dansk seier, svensk tredjeplass og to norske ellevteplasser i The Saudi Ladies International Tournament på Royal Greens G&CC.

Europaturneringen i King Abdullah Economic City var den første profesjonelle idrettskonkurransen for kvinner i Saudi-Arabia.

Og ble kanskje en smule annerledes enn vi er vant til å se de kvinnelige golfproffene. Her var det ingen i korts skirts eller shorts, alle måtte spille i lange bukser.

Med hele fem skandinaver blant de 15 beste ble The Saudi Ladies International Tournament  en hyggelig affære sett med nordiske øyne.

Emily Kristine Pedersen holdt på å rote bort seieren etter at et dårlig bunkerslag ledet til dobbelbogey på hull 12.

Men dansken beholdt roen på de seks siste hullene, kom inn på -10 totalt etter birdie på siste hull for å ende likt med Georgia Hall. Det etter å ha skiftet strategi for hvordan hun skulle spille hull 18, forteller hun til Ladies European Tour:

Jeg endret strategien på det 18. hullet. Jeg har slått driver det tre siste dagene. Men jeg har vært litt skjev. Med flagget på høyre side snakket vi om å legge og så gå for pinnen der bak. Jeg visste jeg måtte gjøre birdie på siste hull, og jeg hadde en god følelse før slaget, som ble et av de beste keg noen gang har slått.

Dansken nedkjempetGeorgia Hall i omspill etter at den engelske jenta endte i vannet på første ekstrahull.

Caroline Hedwall fra Sverige tok tredjeplassen med -8. Det var fem slag foran Marianne Skarpnord fra Moss & Rygge GK og Tonje Daffinrud fra Vestfold GK på delt ellevteplass.

i Saudi-Arabia

Karoline Lund fra Losby GK endte på delt 47.-plass med +7 etter runder på 77, 74, 73 og 71 slag.

i Saudi-Arabia

Begge våre to øvrige norske representanter misset cutten, som gikk ved +7.

Stina Resen fra Oslo GK brukte tre slag for mange for å gå til helgespillet etter runder på 76 og 78 slag.

Maiken Bing Paulsen fra Drammen GK hadde en en tung turnering med runder på 85 og 77, som ga +18 som endelig resultat.

Se også: Resultater fra Royal Greens G&CC

Ladies European Tour fortsetter med neste turnering allerede tirsdag på samme bane med The Saudi Ladies Team International med Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Karoline Lund, Stina Resen og Maiken Bing Paulsen i feltet.

VANT I OMSPILL: Emily Kristine Pedersen. Foto: Tristan Jones/LET