LOFOTEN LINKS' SIGNATURHULL: Hull 2 er et par-3-hull som spilles rett ut mot havet, og har rukket å bli berømt verden rundt. Foto: Kevin Murray

Norges mest berømte golfbane fortsetter å høste internasjonal oppmerksomhet. Et amerikansk nettsted plasserer banen øverst på listen over de beste, avsidesliggende golfbanene.

— En interessant trend har dukket opp i det siste, konstaterer det amerikanske nettstedet Golf Vacation Insider, og plasserer Lofoten Links først på en ekslusiv liste over de mest avsidesliggende golfbanene det er verdt å spille.

— Bortgjemt. Privatliv. Følelsen av å være omgitt av villmark, fortsetter nettstedet,

Ti baner på eksklusiv liste

— Det finnes naturskjønn golf, og det finnes Lofoten Links, siteres svneske Jacob Sjöman av Golf Vacation Insider. Fotografen bruker da også et bilde han har tatt av Lofotens hull 2 som profilbilde på Facebook-siden sin.

Golf Vacation Insider fortsetter å hylle Lofoten Links:

«Beliggende 100 miles (160 kilometer) nord for polarsirkelen er Lofoten en av de vanskeligste golfbanene å reise til på kloden. Men den Jeremy Turner-desginede banen klarer å trekke til seg besøkende fra hele verden på grunn av sin fullstendig spektakulære beliggenhet med et halvt dusin hull liggende på klippene med utsikt over Norskehavet. Banens ekstremt nordlige beliggenhet gir sommergolfere muligheten til å spille døgnet rundt. Mens til andre tider av året danser nordlyset over himmelen.» 

I tillegg til Lofoten Links inneholder den eksklusive listen

Cape Breton Highlands Links Golf Course – Ingonish, Nova Scotia

Whalsay Golf Club – Skaw, Skotland

Laucala Island – Fiji

The Rock Golf Course at Drummond Island Resort – Michigan, USA

Black Jack’s Crossing Golf Course at Lajitas Golf Resort – Lajitas, Texas, USA

Isle Dauphine Golf Club – Dauphin Island, Alabama, USA

Madeline Island Golf Club – La Pointe, Wisconsin, USA

Sea Ranch Golf Links – Gualala, California, USA

The Prairie Club – Valentine, Nebraska, USA

Les også: Hele artikkelen på Golf Vacation Insider