Espen Kofstad kommer sannsynligvis ikke tilbake på challengetouren denne sesongen. «Jeg vurderer å vente til 2015,» forteller han til Golferen.no
kofstad-ute-for-resten-av-sesongen

SKADET I RYGGEN: Espen Kofstads skade sitter nederst i korsryggen, og forplanter seg derfra ut i resten av kroppen. Etter fire uker med hvile tar det fire uker til før han kan begynne å trene lett. Selv tror han resten av sesongen går fløyten.

For fire uker siden kastet Espen Kofstad inn håndkleet og trakk seg fra Challenge de Catalunya med skade i ryggen.

— Uansett hvor hardt jeg prøver ser det ikke ut til å bli bedre, uttalte Kofstad da. Hvordan er situasjonen en måned senere?

— Det går fint med meg. Jeg prøver å nyte ferien min så godt jeg kan, forteller Kofstad til Golferen.no.

— I dag er første dagen med litt øvelser med fystreneren samt en time med fysioterapeut på Olympiatoppen. Og det er fortsatt noen uker til jeg kan begynne å trene rolig.

26-åringen fra Losby GK forteller at han hittil ikke har gjort annet enn å hvile, men at han heldigvis har unngått noen inngrep.

Ikke turneringer i år?

— Jeg vurderer medical excemption neste år, men da kan jeg ikke spille noe i år, forklarer Kofstad.

Medical excemption, på godt norsk sykemelding, betyr at Kofstad kan starte 2015-sesongen med samme, gode challenge-kategori som han hadde ved inngangen til 2014-sesongen..

— Jeg driver og prater om dette med min manager om dagen (Chubby Chandler, red. anm.), og vi ser an situasjonen. Vet ennå ikke når den endelige avgjørelsen tas, må se hvordan kroppen føles, forsetter Kofstad.

Nederst i korsryggen

— Problemet sitter nederst i korsryggen, og så reagerer resten av kroppen deretter, forteller han.

— Jeg skal ha maksimum åtte uker med hvile. Men deretter må jeg jo ta det veldig rolig i starten, så det blir uansett ikke konkurranse på veldig lenge.

Det betyr at han helt sikkert ikke vil være klar til Norwegian Challenge på Miklagard 7. til 10. august.

Og han vil heller ikke være klar til Q-School for europatouren når den starter til høsten.

— Da må jeg i så fall inn i steg 1 uansett, og det bli for tidlig, konkluderer Norges beste, langtidsskadete golfspiller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.