Espen Kofstad ble matforgiftet, og måtte melde pass før tredje runde av europatourkvaliken. Mens Eirik Tage Johansen og Kristian Krogh må spille sine tredjerunder mandag.

Uhellene ser ut til å fortsette å forfølge Espen Kofstad.

Etter nesten ti måneder skadefravær satte matforgiftning en stopper for Oslo-spillerens comeback i Q-School i Spania.

På sin Facebook-profil forteller Kofstad at han er skuffet over å måtte trekke seg fra andresteget av  Q-School i Spania. Men legger til at det var umulig for ham å spille golf søndag.

Q-school i Spania

Denne gangen er det imidlertid også hell i uhellet. Kofstad har nemlig allerede en kategori på europatouren, og det han spilte for på Desert Springs-banen var en forbedring av rankingen.

Hans medisinske fritak på grunn av håndledsskaden gir ham katergori 17 og plass i en hel del av de mindre europaturneringene i 2018.

Som betyr at han likevel kan starte sesongen i Jo’burg Open i Sør-Afrika som planlagt  7. desember. 30-åringen må så satse på gode resultater i første del av sesongen for å bli rangert høyere i rerankingen til våren

For Eirik Tage Johansen, som ligger på tredjeplass halvveis i Castellon med ti under par, og Kristian Krogh ble det utsettelse på Panoramica-banen søndag. Der tredjerunden gjenopptas mandag klokken 8.45.


 

Runde 2: Tage med bra trykk

Eirik Tage Johansen kjemper i toppen halvveis i den andre kvalfiseringsomgangen for plass på europaoutren 2018. Kofstad og Krogh henger bittelitt etter.

Stavanger-spilleren har begynt Q-School i Spania overbevisende i Castellon med to fem under par 67-runder på rad på Panoramica-banen.

Med -10 ligger Tage på delt tredjeplass, fire slag bak ledende Eunshin Park fra Sør-Korea og to slag bak franske Frank Daux.

Hittil har Eirik Tage Johansen hatt 13 birdier og tre bogeyer på sine 36 hull på den spanske østkysten.

q-school i spania

Også Kristian Krogh er med i Castillion, og ligger på delt 37.-plass med -4. Topp-20, som vil gi avansement til finalen på Lumine Golf kommende uke, går ved -7 med to runder igjen.

Espen Kofstad ligger ett slag bak topp-20, på delt 26.-plass med -5på Desert Springs-banen i Almereria. Oslospilleren hadde tre birdier og to bogeyer på sin én under par 71-runde lørdag.

Desert Springs-turneringen ledes av østerrikeren Luka Nemcz med ett slag på -17.


 

Runde 1: Grei norsk start

Norge har tre spillere med i andre kvalfiseringsomgang for plass på europaoutren 2018. Alle tre kan være rimelig fornøyd etter den første av de fire rundene.

For Eirik Tage Johansen blir Q-School i Spania returen til golf etter pappapermisjon store deler av høsten.

Sidissen tok godt var på muligheten i sin turnering i Castellon, der han gikk Panoramica-banen på fem under par, 67.

Det gir Tage delt sjuendeplass, to slag bak finske Mikael Salminen og Frank Daux fra Frarnkrike.

Også Kristian Krogh spiller på Panoramica, der han kmm inn på -2. Det gir delt 34.-plass og fortsatt godt med i kampen om topp-20 og avansement til finalesteget neste uke.

Kofstad-comeback i Q-School i Spania

Det er godt å se Espen Kofstad tilbake etter langvarig skadeavbrekk med problemer i ryggen og en hånd.

Han spiller sin turnering på Desert Springs-banen i Almeria, og gjorde sin saker bra med fire under par, 68, og åpning på delt ellevteplass.

Amuray Rosave fra Frankrike leder med to slag på -10.

Andresteget består av fire turneringer. Det spilles samtidig også på Los Colinas-banen i Alicante. Her leder sørafrikanske Jaques Kruyswick på -10 etter første runde.

El Saler-banen i Valencia leder Steven Tiley fra England på -6.