24 år gamle Justin Thomas avsluttet med en 68-runde for å vinne den 99. utgaven av PGA Championship med to slag foran tre spillere.

Kevin Kisner, som hadde ledet turneringen siden første runde, ble ikke bedre enn delt sjuendemann med -4 etter en avsluttende tre over par 74-runde.

Etter birdie på hull 14 og 15 og tre hull igjen så det ut til å kunne lute mot Kisner. Men bogey på hull 16 og dobbelbogey på hull 18 ble spikere i kisten.

Fransesco Molinari fra Italia, Louis Oosthuizen fra Sør-Afrika og USAs Patrick Reed delte andreplassen på -6. Henrik Stenson ble beste skandinav med delt 13.-plass på -1. 

Se også: Resultater fra Quail Hollow


 

Runde 3: Kisner leder med ett slag

Som seg hør og bør i en majorturnering bærer det mot en spennende avslutning av PGA Championship. Fem spillere ligger innen to slag.

Kevin Kisner er i ledelsen for tredje dag på rad på Quail Hollow Club i North Carolina. Med -7 er amerikaneren ett slag foran japanske Hideki Matsuyama.

Louis Oosthuizen fra Sør-Afrika og amerikanerne Chris Stroud og Justin Thomas følger på delt tredjeplass med -5.

Vi tror seierherren vil befinne seg blant disse spillerne. Skjønt, alle de 15 spillerne som er under par før siste runde kan tenkes å vinne.

Henrik Stenson er beste skandinav på delt 18.-plass med +1, og realistisk er nok åtte slag for mye å ta igjen for svensken.

 


 

Runde 2: Matsuyama og Kisner i føringen

Mørket satte en stopper for andre runde av PGA Championship. Kevin Kisner er fortsatt i delt ledelse. Men nå med japanske Hideki Matsuyama.

Japaneren slo til med en 64-runde mens danske Thorbjørn Olesen snublet, og var seks over par for dagen på de 15 hullene han rakk før mørket senket seg.

 


Runde 1: Thorbjørn Olesen og Kevin Kisner leder

Årets siste majorturnering på herresiden åpnet med skandinavisk ledelse. Thorbjørn Olesen deler førsteplassen med amerikanske Kevin Kisner etter fire under par, 67.

78.-mannen på verdensrankingen åpnet PGA Championship med seks birdier og to bogeyer under svært vanskelige forhold med lynraske greener på Quail Hollow Club i North Carolina.

— Jeg synes jeg spilte veldig bra i dag, særlig på de første 15 hullene. Jeg drivet ballen virkelig bra, og og ga meg selv noen korte jern inn til greenene, og var aggressiv, sa Thorbjørn Olesen til Viasat Golf efter åpningsrunden.

Lederduoen har ett slag å gå på til fem amerikanere, og til og med 14.-plass har Olesen bare selskap av én annen ikke-amerikaner: Paul Casey fra England.