Fire nordmenn var i sving med europatour-kvalifisering denne uken. Men én av turneringene, den med Jarand Arnøy og Espen Kofstad, ble først ferdigspiltsent mandag. Vinneren var norsk, og kommer fra Fana GK.

Før Q-Schools andresteg var 77 spillere allerede kvalifisert til finalen, som spilles på de to Lumine-banene, en times tid sør for Barcelona, 15. til 20. november.

Kristoffer Reitan er en av de direktekvalifiserte i kraft av sin Race to Dubai-ranking.

Også Eirik Tage Johansen har sikret en plass i finalesteget. Han kunne sluppet å bruke den, og rykke direkte opp til europatouren, ved å vinne Challenge Tour Grand Final, som ble spilt samtidig som Q-Schools andresteg.

Mallorca-turneringen endte imidlertid med +16 og delt 44.-plass for Sola-spilleren. Fransesco Laporta fra Italia vant med to slag på -6.

Slik gikk det med de norske i Q-Schools andresteg

Totalt 79 spillere gikk videre til denne uken tredje får hei på deg hva jeg hallo jeg hars finalesteg fra de fire turneringene i andresteget.

Stage 2 Alenda Golf med Espen Kofstad og Jarand Arnøy

81 spilere, 20 gikk til finalesteget.

Etter at spillet ble stoppet i fire timer fredag på grunn av full storm med vindkast på opptil 27 sekundmeter, ble hele turneringen hengende etter.

Andre runde ble gjenopptatt lørdag morgen, mens runde 4 ble fullført mandag.

Jarand Arnøy (Fana GK) var i tetkampen hele veien, og hadde med seg -4 inn i de to siste rundene søndag. Som ble til seier med -11 da fjerderunden var ferdigspilt mandag.

Q-Schools andresteg

Espen Kofstad (Oslo GK) åpnet med -2 første dag.Og avsluttet på +6, som ga delt 40.-plass. Som gir plass på Challenge Tour 2020.

Q-Schools andresteg

Jarand Arnøys seiersmargin var på ett slag foran dranskmannen Fredric Lacroix. Topp 20 gikk ved par.

Se også: Leaderboard fra Alenda

Stage 2 Los Colinas med Elias Bertheussen

83 spilere, 20 vil gå til finalesteget.

Elias Bertheussen (Byneset GK) åpnet med par, som ga delt 49.-plass. I andre runde bokførte han fire under par, 67, og rykket opp til delt tolvteplass med -4.

Lørdag gikk imiderltid trønderen på en smell, og falt ned til delt 34.-plass etter sin seks over par 77-runde.

Søndag reiste han kjerringen, i alle fall neste da èn under par, 70, holdt til +1 og delt 21.-plass. Som er én plassering fra å avansere til finalekvaliken dersom det fortsatt gjelder at det er 20 plasser fra Los Colinas.

Elias får plass på på Challenge Tour 2020.

Q-Schools andresteg

Jimmy Jones fra Canada vant med ett slag på -8. Mens Topp 20 endre ved –1.

Se også: Leaderboard fra Los Colinas

Stage 2 Desert Springs med Kristian Krogh

81 spilere, 20 vil gå til finalesteget.

Kristian Krogh (Drammen GK) åpnet med -1 og delt 42.-plass. Han fulgte opp med fem over par, 77. Men avanserte likevel én plassering til delt 41.

Lørdagens runde på par førte Kristian opp til delt 38.-plass med +4. Som til slutt endte med en delt 35.-plass etter +1 på søndagens runde for +5 totalt.

Q-schools andresteg

Windred Blake fra Australia vant med fem slag på -10, Topp 20 endte ved +2. Kristian Krogh får plass på Challenge Tour 2020.

Se også: Leaderboard fra Desert Springs