Foto: Tristan Jones

Som ventet klarte ikke Celine Borge å ta igjen fem slag på feltet for å skaffe seg tourkortet til LPGA for neste sesong. Med +19 endte hun ni slag fra kvalgrensen, og kan spille Symetra Tour i 2019.

Spørsmålet er om Symetra Tour er et alternativ etter Vestfold-spillerens kamp om LPGA-billett. Da må hun belage seg på en tilværelse i et nytt og kanskje helt ukjent land der turnering-sesongen byr på lange reiser og lite penger å hente dersom hun ikke kjemper helt i toppen.

Det er nok mer fornuftig for 20-åringen fra Tønsberg å ta i alle fall én sesong til i Europa, og eventuelt forsøke på nytt dersom USA-drømmen fortsatt lever høsten 2019.

Celine Borge endte på delt 73.-plass med +19 etter de fire Q-Series-rundene i forrige uke og de fire i denne uken. Lørdag ble det seks over par, 78. Topp 45, altså streken for LPGA-kortet, endte på +10 .

Jongeun Lee6 fra Sør-Korea overtok teten i siste runde med -18, ett slag foran den amerikanske amatøren Jennifer Kupcho.  Danske Nanna Koerstz Madsen ble beste skandinav på delt ellevteplass med -2.

Sverige fikk tre spillere inn på LPGA 20129: Jenny Haglund (d20, +3), Louise Ridderström (d36, +8) samt Louise Stahle på den viktige 45.-plassen med +10.

Se også: Resultater fra LPGA Q-Series

 

lpga-billett