Siden den første utgaven av Ryder Cup ble spilt i 1927 har det aldri vært en nordmann eller østerriker med i verdens mest prestisjetunge lagturnering i golf. Det blir det en endring på På med Viktor Hovland og Bernd Wiesberger i europalaget på Whistling Straits fredag til søndag.

I Kohler, Wisconsin vil begge altså skrive golfhistorie for sine hjemland.

Duoen var automatisk kvalifisert for Team Europe, og øker med det antallet nasjoner som har hatt spillere i Ryder Cup fra tolv til 14.

Siden 1979 har England hatt 80 spillere på europalaget . Det er desidert flest spillere, og nesten dobbelt så mange som Spania, som har hatt 42 mann på laget.

Skottland følger med 35 spillere.Nord-Irland har hatt 17, tett fulgt av Republikken Irland med 16.

Slik kvalifiserte Viktor Hovland og Bernd Wiesberger seg

24-åringen fra Oslo kvalifiserte seg til sitt første Ryder Cup via World Points-listen, noe Viktor Hovland beskrev som «en drøm som går i oppfyllelse»,

— Ja, det er en drøm som går i oppfyllelse. Og det kommer til å bli skikkelig kult også! Jeg snakket nylig med (visekaptein) Robert Karlsson, og vi snakket om det samme, og om hvor mange svensker om har spilt i Ryder Cup. Så det er på tide at vi nordmenn forsøker å holde følge.

Viktor Hovland

Skadet i 2018

Da forrige Ryder Cup ble spilt på Le Golf National i Paris for tre år siden var Bernd Wiesberger ute med skade. Men varpå plass som TV-kommentator for for SKY Germany.

Det europeiske lagets triumf i Frankrike inspirerte Wiesberger til å satse det det remmer og tøy kunne holde kunne da han returnerte på touren i i 2019.

2019-sesonge bød på et comeback som endte med karrierebeste på Race to Dubai-rankingen, og som ga østerrikeren vilje og lyst til å satse på en plass i europalaget i denne utgaven av Ryder Cup.

Les mer: Ryder Cup offisiell side