Hovland én av to europaspillere som blir historiske

Siden den første utgaven av Ryder Cup ble spilt i 1927 har det aldri vært en nordmann eller østerriker med i verdens mest prestisjetunge lagturnering i golf. Det blir det en endring på På med Viktor Hovland og Bernd Wiesberger i europalaget på Whistling Straits fredag til søndag.

I Kohler, Wisconsin vil begge altså skrive golfhistorie for sine hjemland.

Duoen var automatisk kvalifisert for Team Europe, og øker med det antallet nasjoner som har hatt spillere i Ryder Cup fra tolv til 14.

Siden 1979 har England hatt 80 spillere på europalaget . Det er desidert flest spillere, og nesten dobbelt så mange som Spania, som har hatt 42 mann på laget.

Skottland følger med 35 spillere.Nord-Irland har hatt 17, tett fulgt av Republikken Irland med 16.

Slik kvalifiserte Viktor Hovland og Bernd Wiesberger seg

24-åringen fra Oslo kvalifiserte seg til sitt første Ryder Cup via World Points-listen, noe Viktor Hovland beskrev som «en drøm som går i oppfyllelse»,

— Ja, det er en drøm som går i oppfyllelse. Og det kommer til å bli skikkelig kult også! Jeg snakket nylig med (visekaptein) Robert Karlsson, og vi snakket om det samme, og om hvor mange svensker om har spilt i Ryder Cup. Så det er på tide at vi nordmenn forsøker å holde følge.

Viktor Hovland

Skadet i 2018

Da forrige Ryder Cup ble spilt på Le Golf National i Paris for tre år siden var Bernd Wiesberger ute med skade. Men varpå plass som TV-kommentator for for SKY Germany.

Det europeiske lagets triumf i Frankrike inspirerte Wiesberger til å satse det det remmer og tøy kunne holde kunne da han returnerte på touren i i 2019.

2019-sesonge bød på et comeback som endte med karrierebeste på Race to Dubai-rankingen, og som ga østerrikeren vilje og lyst til å satse på en plass i europalaget i denne utgaven av Ryder Cup.

Les mer: Ryder Cup offisiell side

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med ;ikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×