Foto: Privat/Instagram

I første dag av BMW PGA Championship på Wentworth i London fikk europatour-debutant Viktor Hovland vist fram både fur publikum og Ryder Cup-kaptein Padraig Harrington hva som bor i ham. Med -3 deler 22-åringen 14.-plassen, fire slag bak engelskmannen Matt Wallace.

Med to hull igjen å spille på Wentworth var Viktor Hovland på skjema til enda en runde under 70 slag etter at hans 17 siste runder på PAG Tour alle har vært på 60-tallet.

Skulle han klare 69 slag, eller bedre, krevdes birdie på de overkommelige par-5-hullene som avslutter mesterskapsbanen halvveis mellom London City og Heathrow flyplass.

under 70

hull 17 slo han tredjeslaget fra 60 meter til fire meter fra pinnen, og satte birdieputten sikkert midt i koppen.

Men på utslaget på hull 18 oppstod det problemer da ballen føk ut i roughen i skogen på høyre side av fairway. Og det begynte å snakkes om at ballen kunne være Out of bounds.

Et norsk medlem på Wentworth, som var ringside og oppsummerte etterpå hendelsen i en epost til redaksjonen:

— Jeg heiet ekstra på Hovland på hull 18 for birdie for å holde under 70-rundene på gang. Fenomenalt! En norsk en som sto bak meg sa «bare vent til søndag da slår han 61». Bildet er, som du kanskje skjønte, andre slag til 18. hull. Ballen vi alle trodde hadde landa i en eller annen hage i nabolaget. Tror et eller annet tre reddet dagen! 

REDDET AV ET TRE: Viktor Hovland hadde flaks da et tre hindret utslaget på hull 18 å forsvinne ut av banen og inn i en hage. Og ballen ble liggende greit for slag nummer to. Foto: Privat

Viktor sin ball lå helt greit i roughen, og han kom seg fram til god posisjon for innspillet. På greenen hadde han en mellomlang putt for birdie. Som han satte for 69 slag på kortet.

Viktor Hovland deler 14.-plassen med tolv spillere på -3. Engelskmannen Matt Wallace leder med ett slag på -7.

Viktor starter andre runde klokken 13.25 norsk tid i gruppe med franskmannen Mike Lorenzo-Vera og Europas Ryder Cup-kaptein 2020, Padraig Harrington.

Iren ba arrangørene spesielt om å få spille de to første rundene med 22-åringen fra Miklagard. Det er nok helt sikkert ikke tilfeldig …

Se også: Livescoring fra Wentworth