Kenneth Svanum gikk til topps i Mørk Masters 2012, og er den siste nordmannen som har vunnet en profesjonell turnering på norsk jord. Forleden dukket navnet opp på resultatlisten fra Evolve Pro Tour i Spania. Hva skjer?
hard-satsing-av-kenneth-svanum-

TRENER HALVE DØGNET: Kenneth Svanum trener knallhardt før sin første, hele sesong som proesjonell, og 12 timer eller mer kan gå med til golf hver dag.

Da Kenneth Svanum stod øverst på pallen i Ecco-turneringen Mørk Masters var vestfoldingen fortsatt amatør og collegespiller for Francis Marion-universitetet i Sør-Carolina.

I 2013 ble han profesjonell. Men det har vært stille rundt ham, og hjemmesiden er sist oppdatert 6. juli 2013.

Men så dukker altså navnet opp på delt 29.-plass i Evolve Pro Tours turnering på El Valle-banen i Murcia 17.februar. Vi tar kontakt med Svanum, og lurer på hvordan det går?

— Alt går veldig bra, forsikrer 23-åringen til Golferen.no.

— Jeg får trent bra i Spania nå, noe som var absolutt nødvendig. Det blir fort veldig ensidig å trene inne, og jeg skal spille minst én Evolve-turnering til, kanskje to i løpet av oppholdet.

Positiv utvikling

Svanum forteller at hovedformålet med oppholdet er å legge ned mye grunntrening.

— Turneringene gir meg en grei pekepinn på hvordan ting ligger an.

— Første turnering var preget av en del rusk, men jeg fant mange positive ting og generelt mye stabilitet. Det lover bra for fortsettelsen! sier han om 29.-plassen med +5.

Neste Evolve-turnering startet allerede to dager etter, men det uten Vestfold-spilleren i feltet.

— Det er av den enkle grunn at jeg kommer til å prioritere trening i noen dager fremover. Neste turnering blir nok mot slutten av måneden, tenker jeg, forteller han. Og legger til at Evolve Pro Tour er ganske fleksibel når det gjelder påmeldingsfrister.

Ikke Ecco Winter Series

For Svanum blir det først og fremst spill på Ecco Tour i 2014. Men Ecco Winter Series, som starter på La Manga i Murcia 21. mars, står han over.

— Jeg dropper Winter Series på Ecco Tour, da jeg ser for meg at det blir bedre utbytte av teknikktrening når jeg kommer hjem, sier han.

— Hele mars går derfor med til teknikktrening og fysisk trening, mens det i april blir mer fokus på spill på bane.

Vestfoldingen har brukt mye tid på å bygge opp kroppen i vinter.

— I tillegg til teknisk trening tror jeg det vil gi store utslag. Og jeg kommer til å kjøre et så tett program på Ecco Tour som jeg får mulighet til når sesongen kommer i gang (i Norden), fortsetter Svanum.

Tøft treningsprogram

Selv om Kenneth Svanum forteller at altfor lange treningsøkter blir uproduktive, så er det likevel snakk om tettpakkede treningsdager som profesjonell.

I treningsperioder, som den i Spania, går gjerne halve døgnet med til trening.

— Jeg jobber først et par timer på rangen om morgenen, og så en time på nærspill før lunsj. Deretter én til to timer med putting, før jeg spiller enten ni eller 18 hull. I tillegg har jeg fire til fem fysiske økter per uke på kveldene.

I turneringssesongen blir det gjerne noen færre timer med teknisk trening, mens den fysiske treningen kan bestå av opp til seks økter i uken.

— Men når det kommer til trening så er jeg ikke personen som teller antall timer trent. Jeg trener heller færre timer, og legger vekt på at det er god kvalitet i det jeg gjør, konkluderer 23-åringen, som representerer Vestfold Golfklubb.

Se videointervju etter Mørk Masters-seieren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.