14 spillere var fortsatt ute på banen da mørket satte en stopper for siste runde av den forkortede PGA Latinoamerica-turneringen Costa Rica Classic søndag. Det betød avgjørelse mandag.

Spillet ble gjenopptatt klokken 14.20 norsk tid for de 14 gjenværende spillerne i  Costa Rica Classic. Blant dem Andreas Halvorsen fra Larvik GK.

20-åringen hadde ett hull igjen, og var én under for dagen etter de 17 hullene søndag. Han hadde da to bogeyer på de første ni og birdier på hullene 13, 14 og 16.

Det ga ham -11 totalt, på delt 13.-plass, og en reell mulighet til å avansere inn i topp-10. Hull 18 hadde Halvorsen nemlig hatt godt tak på med birdie i runde 1 og eagle i runde 2.

Mandagens ene hull endte imidlertid i par, og fall med én plassering til del 14.-plass..

Fire mann kunne vinne Costa Rica Classic

Fire spillere har mulighet til å vinne turneringen da spillet ble satt i gang igjen mandag morgen lokal tid.

Turneringen ble da ledet av Ryan Ruffles fra Australia og Jose Toledo fra Guatemala på -16. Førstnevnte var ferdig med turneringen etter en knallsterk åtte under par 63-avslutning. Toledo hadde tre hull igjen å spille.

I tillegg til Ruffels og Toledo, hadde Nelson Ledesma fra Argentina vinnersjanse med -15 etter 17 hull. Det har også George Bryan fra USA med -14 etter 15 hull.

Guatemaleren Toledo trakk imidlertid det lengste strået med to birdier på de tre mandagshullene, og dermed -18 og to slags gevinst over Ruffels.

Lyn og torden har vært plaget av regn og torden, som har gitt gjentatte avbrudd og har ført til at turneringen Costa Rica Classic ble forkortet fra 72 til 54 hull

Se også: Resultater fra PTLA

Lørdag: Sjuendeplass og storspill

Uvær, regn og torden fortsetter å skape problemer for arrangørene av  ukens PGA Latoniamerica-turnering. Det ser ikke ut til å affektere 20-åringen fra Larvik.

Andreas Halvorsen fikk spilt ferdig de ni siste hullene av andre runde i Costa Rica lørdag. Og for en runde det ble!

Se bare: To eagler, på hull 16 og 18, splittet opp av en birdie på hull 17. Altså kanonavslutning av av dagen og runden med fem under par på de tre siste hullene.

Ta også med de to birdiene han hadde i banken fra de første ni. Med par på de øvrige 13 hullene av andrerunden gir det sju under par, 64, for dagen.

Første runde gikk på tre under par, 68. Dermed ligger larvikspilleren på -10 og sjuendeplass etter to runder. Som  are er tre slag bak lederduoen George Bryan fra USA og Jose Toledo fra Guatemala.

Fortsatt har åtte spillere ikke fått fullført to runder. Etter det Golferen kjenner til er turneringen redusert til 54 hull.

Fredag: Fikk bare spilt ni hull av andre runde

Problemene fortsatte da første runde av ukens PGA Latoniamerica-turnering skulle gjenopptas fredag morgen. Torden utsatte starten nesten fire timer.

Morgenens utsettelse medførte at heller ikke andrerunden i Costa Rica kunne gjennomføres fredag.

For Andreas Halvorsen betød forsinkelsen at han fikk spilt de gjenværende tolv hullene av første runde samt ni hull av den andre.

Fem under etter 27 hull i Costa Rica

De 27 hullene hittil har larvikspilleren gjennomført til ståkarakter. Etter å ha spilt hull 10 til 15 på seks strake par torsdag ble det birdie på hullene 16 og 18 fredag.

Etter runding måtte han tåle bogey på hull 1 og 6 mens 5, 7 og 9 alle endte i birdie. Dermed ble det åpning på tre under par, 68.

På de første ni hullene av runde 2 fylte 20-åringen på med ytterligere to birdier, på hullene 5 og 8. Dermed overnatter han på -5, som gir delt 13.-plass i klubbhuset.

Ingen spillere har gjennomført to runder. Resultatlisten toppes på -11 av amerikaneren George Bryan, som lik Halvorsen har spilt 27 hull.

Torsdag: Rakk bare seks hull

Etter utsettelser på formiddagen ble det en amputert økt for ettermidagsfeltet i PGA Latoniamerica-turneringen i Guanacaste, Costa Rica.

Andreas Halvorsen overnatter på par, og foreløpig 45.-plass, etter seks strake par. Han startet fra hull 10, og fikk hullet ut på nummer  15 før spillet ble stoppet.

Peter Campbell fra Canada leder i klubbhuset på -7, ett slag foran amerikanske Drew Page.