SPILL PÅ ANDRE MÅTER: Golf kan spilles på langt flere måter enn å føre stablefordpoeng. Foto: NGF

Med egne satsingsgrupper for profesjonelle, amatører og juniorer er Norges Golfforbunds toppidrettssatsing kraftig forsterket fra og med 2016.

Golfforbundets lanserer i tillegg et talentutviklingskonsept. Målet er å utvikle fremtidige Team Norway-utøvere gjennom å tilrettelegge for økt regional aktivitet.

— Vi ønsker at utøvere som har gode muligheter til en gang i framtiden å bli en del av Team Norway, skal sikres nødvendig utvikling uavhengig av bosted og klubbtilhørighet, sier Head Coach Geoff Dixon i NGF.

 — Det er avgjørende at utøvere på disse alderstrinnene kan trene og konkurrere i egen region, og vi håper og tror at talentutviklingskonseptet i kombinasjon med en forsterket turneringsstruktur gjennom Narvesen Tour vil bidra til nettopp dette.                                              

Talentutviklingskonseptet vil bestå av samlinger i Norge og utlandet, oppfølging av egen kontakt-coach og mulighet for uttak til internasjonale turneringer. Det er primært utøvere født mellom 1998 og 2003 som blir invitert til delta sammen med sine klubbtrenere.

 — Vi ønsker å tilføre kompetanse i regionene, men dette må foregå i nær relasjon til klubbtrenerne, fortsetter Dixon.

 Golfforbundet gjør uttak i april

Uttak til satsingen vil skje i starten av april 2016 etter kriteriene tidligere resultater, ranking, alder, struktur i satsing samt evne og vilje til å følge Team Norways verdier «attitude – hard jobb – langsiktig – enkel».

— Det første uttaket av utøvere er ikke endelig, men rullerende. Ingen dører er lukket, og alle som beviser at de fortjener en plass gjennom godt spill på Titleist Tour eller Narvesen Tour vil få sjansen, avslutter Dixon.