Foto: Solastranden GK

Petter S. Møller, Stavanger golfklubb satte søndag ny banerekord med 61 slag på Solastranden golfklubb. Og spilte seg dermed til omspill om førsteplassen. SE VIDEO

Omspillet ble imidlertid vunnet av Markus Wilhelmsen, Ålesund golfklubb, som satte en tremeters birdie-putt for seier på første omspillhull. Begge hadde 202 slag (-5).

Se video: Markus Wilhelmsen senker vinnerputten

Tredjeplassen ble besatt av Ruben Pettersen, Stavanger golfklubb, med 206 slag (-1).

I dameklassen ble det klarere marginer da Emilie Øverås, Oslo golfklubb (tidligere Ålesund golfklubb) vant med 205 slag (-2), med god margin til Tina Mazarino, Kjekstad golfklubb, 213 slag (+6) og Franziska Sliper, Sola golfklubb, 218 slag (+11).

Gode resultater under vanskelige spilleforhold

Det ble prestert mange gode resultater selv om det var til dels vanskelige spilleforhold.

Lørdag, var det sol, men vinden vekslet fra frisk bris til liten kuling i kastene og temperaturen holdt seg lav, rundt 6 -7 grader pluss. Særlig mot slutten av dagen var det vanskelig å holde ballen i ro på greenene.

Søndagen opprant med et lett snøfall og et tynt snødekke, så starten måtte utsettes en halv time. Men før start klokken 09.00 tittet solen fram, og snøen forsvant. Med behagelig mindre vind enn på lørdag ble det riktig fine spilleforhold, dog med ballplassering.

Turneringsavviklingen gikk prikkfritt og klubben høstet ros fra spillere, dommere og golfforbundets turneringsdirektør. Både for topp baneforhold og turneringsadministrasjon.

Se også: Resultater fra Solastranden


Før turneringen: Sesongåpning i Garmin Norgescup

Norges beste golfspillere møtes kommende helg, 22. og 23. april, til årets første nasjonale turnering, som spilles på Solastranden Golfklubb.

Garmin Norgescup spilles over tre runder (54 hull) med to runder på lørdag og finale på søndag.

Startfeltet på 24 damer og 54 herrer er sterkt seedet, med nesten dobbelt så mange påmeldt i utgangspunktet. Alle er godt innenfor det handicapkrav som er stilt for deltakelse, under 6,0 for damene og under 4,4 for herrene.

Tidligste Garmin Norgescup noen gang

Så vidt arrangørklubben kan se har det ikke vært arrangert nasjonal turnering i golf så tidlig på våren tidligere. Takket være en snill vinter med minimal teledannelse, kan Solastranden Golfklubb love fine forhold.

Banen kan synes kort og enkel, spesielt med veldig snill rough på denne årstiden. Erfaringen viser imidlertid at banen kan være ganske utfordrende å score på, med harde og raske greener. Og oftest med frisk vind, som kan endre banens karakter vesentlig fra dag til dag.

Lederballen forventes å komme inn mellom klokken 14 og 15 på søndag, og tilskuere er hjertelig velkomne, oppfordrer arrangørklubben.