Foto: Bro Hof

Miklagard Golf, Oslo GK, Holtsmark Golf og Lofoten Links rangeres på Golf Digests liste over de 20 beste golfbanene i Norden. Klarer du å gjette hvilken som rangeres som Norges beste bane?

For to år siden rangerte Golf Digest for første gang de 100 beste golfbanene i Norden. Nå har den svenske utgaven av magasinet publisert en ny rankingliste, satt opp av en jury med golfeksperter fra Sverige, Norge, Danmark, Finland og Island.

Hele listen finner du i den siste papirutgaven av magasinet, som er i handelen nå.

Svenske Golf Digests sjefredaktør, Eric Franzén, sier til Svensk Golf at den varme sommeren i Norden har gjort at den pan-nordiske juryen har gitt noen baner lavere karakter på grunn av gressets kvalitet:

— De varme sommermånedene gikk hardt ut over visse baner. Selv om banens tilstand er underordnet banens design i vår ranking, så har naturligvis de tilfellene der banens finish har dradd ned spillopplevelsen merkbart påvirket juryens bedømmelse. Samtidig vil vi påpeke at dette ikke er en rangering over hvilke baner som hadde de beste greenene i 2018.

Dette er Nordens 20 beste baner

Golf Digest rangerer Holtsmark Golf på sjuendeplass som Norges beste golfbane. Miklagard Golf er rangert som nummer 13, én plassering foran Lofoten Links. Oslo GK følger på 18.-plass.

Mens Bro Hof GK utenfor Stockholm også denne gangen kan smykke seg med at deres Stadium Course får den øverste plasseringen på Golf Digests rangering.

20. Sand GC, Sverige
19. PGA Sweden National, Links Course, Sverige
18. Oslo GK, Norge
17. Linna Golf, Finland
16. Silkeborg Ry GC, Syd & Vest, Danmark
15. Vallda G&CC, Sverige
14. Lofoten Links, Norge
13. Miklagard Golf, Norge
12. Barsebäck G&CC, Masters Course, Sverige
11. The Scandinavian GC, Old Course, Danmark
10. Halmstad GK, Norra banan, Sverige
9. Esbjerg GK, Marbæk, Danmark
8. Kristianstads GK i Åhus, Östra, Sverige
7. Holtsmark Golf, Norge
6. Kytäjä Golf, South East Course, Finland
5. Falsterbo GK, Sverige
4. Ulna GC, Sverige
3. Visby GK 18-hullsbanen, Sverige
2. Great Northern, Danmark
1. Bro Hof GK Stadium Course, Sverige