Avslutningen av Nordic League-turneringen i Horten ble en høydramatisk affære. Da det hele var talt opp, befant åtte spillere seg innen to slag fra seieren. To av dem var norske.

Avgjørelsen i Borre Open falt på de to siste hullene av siste dag. Med Aksel Olsen som kanskje den mest fornøyde spilleren i feltet.

Med superpar fra skogen på hull 17 og chip i for birdie fra én meter utenfor greenen på hull 18 sikret stavanger-spilleren seg andreplassen i Borre Open for andre år på rad. Og det etter at han som 23-åring vant norgesmesterskapet på samme bane for to år siden.

— Det var utrolig deilig! Bare helt sykt herlig å få i putten på hull 17 og chippen på hull 18. Særlig fordi jeg hadde vært litt ustabil tidligere på de siste ni, konstaterer 25-åringen, som er inne i sin andre sesong som profesjonell.

Den spektakulære paren på hull 17 kom etter at Olsen dro innspillet fra fairwaybunkeren inn i skogen til venstre for greenen. Derfra måtte han slå en lav chip, som rullet åtte meter forbi hullet. Putten var imidlertid midt på linjen, og i hele veien.

Artikkelen fortsetter under bildet

Borre Open
ÆSJ! Aksel Olsen drar innspillet fra fairwaybunkeren i dogleg-en på Borres hull 17 til venstre, og må skuffet konstatere at ballen havner i skogen ved siden av greenen. Foto: Jan E. Espelid

På avslutningshullet vat det også innspillet som voldte Olsen problemer. Han slo det litt for langt, og ballen havnet utenfor, og litt nedenfor, greenen. Også denne gangen var det siste slaget fra åtte meter. Men chippen vat perfekt slått, og hadde akkurat nok saft i seg til å rulle hele veien fram og trille i hullet.

Dermed endte det med fem under par, 68, for dagen og -11 for turneringen. Olsen delte andreplassen med lederen før siste runde, danske Daniel Løkke, og svenske Anton Wejshag.

Borre Open

Også Bertheussen hadde sjansen

Før siste runde lå Elias Bertheussen likt med Aksel Olsen på delt sjuendeplass med -6. Både på hull 17 og 18 hadde trønderen gode muligheter for birdie finaledagen. Puttene på begge hullene så bra ut lenge.

Artikkelen fortsetter under bildet

Borre Open
FLOTT INNSPILL PÅ HULL 18: Elias Bertheussen slo et godt innspill på siste hull. Men tremetersputten, som ville gitt birdie og delt andreplass, ville bare ikke i hullet. Foto: Jan E. Espelid

Men ballen bestemte seg for å holde seg utenfor hullkanten begge gangene. Dermed ble det delt femteplass, ett slag etter Olsen.

— Akkurat nå føles det litt surt. Jeg spilte bar, gikk fire under for dagen. Det er mange kroner i forskjell på å bli delt andremann og delt femtemann her, konstaterer trønderen mellomfornøyd.

Også for vinneren Per Längfors fra Sverige ble de to siste hullene dramatiske. Han hadde tre slags ledelse da han stod på 17. utslag. Der en bogey reduserte ledelsen til to slag. En ny bogey på hull 18 reduserte den til ett slag. Som heldigvis for svensken akkurat holdt til seier på -12.

Anders Ellingsberg, som lå på andreplass før siste runde, avsluttet med 73 slag og par. Som ga et fall til delt 13.-plass med -8 for drøbak-spilleren.

Kristoffer Reitan ble 16.-mann, og nest beste amatør, på -7. Fredrik Feragen Fossum ble delt 21 med -5 mens amatøren Trym Falch endte på delt 54.-plass med +7.

Aksel Olsen overtok plasseringen som beste nordmann på femteplass på Nordic League-rankingen, såvidt foran Elias Bertheussen på sjetteplass.

Neste turnering på Nordic League er SM Match 29. juni til 1. juli.

Se også: Resultater fra Horten


Runde 2: Tre nordmenn kjemper om pallplass

Andre dag av Nordic League-turneringen i Horten ble en flott norsk opptur. Før siste runde er det norsk på andreplass, og to nordmenn til på delt sjuendeplass.

Anders Ellingsberg trives tydeligvis på Borre Golfklubbs vakre bane, og leverte nok en god runde i Borre Open med sin andre fire under par 69-runde på rad.

Andrerunden ble nesten like feilfri som den første. En eneste bogey, som kom på hull 10, skjemmet kortet. Som ellers inneholdt fem birdier: På hullene 4, 5, 8, 12 og 13.

Med -8 før siste runde, som Ellingsberg starter klokken 9.30, ligger han på delt andreplass, tre slag bak lederen Daniel Løkke fra Danmark.

Borre Open

Bertheussen og Olsen deler sjuendeplassen i Borre Open

Dagens beste runde stod Elias Bertheussen for. Med sju under par, 66, føk trønderen fra en usikker tilværelse på utsiden av cutlinjen til delt sjuendeplass med -6. Scorekortet inneholdt åtte birdier og én bogey, som kom på hull 3.

Også Aksel Olsen imponerte i runde 2 med seks under par, 67, etter eagle på hull 12, samt seks birdier og to bogeyer jevnt fordelt ut over kortet. Dermed ble det opp 30 plasseringer til delt sjuendeplass for Stavanger-spilleren.

Amatører Kristoffer Reitan er på delt 23.-plass med -3, Fredrik F. Fossum delt 30 med -2 mens amatøren Trym Falch var den siste av nordmennene som klarte cutten med -1 på delt 38.-plass.

 


Runde 1: Bra åpning av Anders Ellingsberg

Den første av to norske Nordic League-turneringer fikk en blandet norsk åpning. Kun tre av nesten 30 nordmenn i feltet er innenfor topp-25 etter første dag.

Anders Strand Ellingsberg hadde en feilfri åpningsdag i Borre Open med fire birdier og resten par.

Det gir Drøbak-spilleren delt fjerdeplass, to slag bak lederduoen David Nyfjäll fra Sverige, som er amatør, og danske Daniel Løkke.

To norske deler 21.-plassen i Borre Open

Amatøren Kristoffer Reitan fra Oslo GK og forrige ukes tredjemann, Vetle Marøy fra Bergen GK, kom seg også under par, og ligger på delt 21.-plass med -1.

Sander Stavnar, Petter Mikalsen, Gøran Sømme Haglund, Aksel Olsen og amatøren Trym Falch er på delt 37.-plass med par, som også er den stipulerte cutgrensen etter dag 1.

Elias Bertheussen, Mathias Lynne Schjølberg og amatøren Eirik Einmo Thomassen befinner seg akkurat på utsiden av grensen med +1.

Cutten settes onsdag, og turneringen avsluttes torsdag.