Unge golftalenter fra bergensområdet får fra neste år anledning til å kombinere toppidrett med utdanning på hjemmebane.

Bergen har flere videregående skoler med toppidrettslinjer, men ingen av disse er golfgymnas. Unge golfere med potensial og ambisjoner har derfor måtte søke seg bort fra byen allerede i 16-års alder.

Den private videregående skolen Metis Akademiet innleder et samarbeid med Fana Golfklubb om videregående golfutdanning.

— Fana Golfklubb har det ledende juniormiljøet i regionen, og har lenge ønsket et fullverdig alternativ for videregående opplæring i Bergen. Nå blir dette en realitet. Fra høsten 2017 kan unge golftalenter kombinere faglig og sportslig satsing gjennom et skreddersydd opplegg på Metis Akademiets videregående toppidrettslinje, sier daglig leder Trond Botnen i Metis Akademiet videregående i en pressemelding.

Golfgymnas høsten 2017

Samarbeidet vil gi golftalenter fra regionen mulighet til å kombinere skolegang med trening, treningsleirer og reiser til turneringer.

— De blir del av et prestasjonsmiljø med likesinnede elever som har ambisjoner innen sine idretter, sier headpro Hans Åberg i Fana GK.

Åberg, som leder Fana Golfklubbs trenerteam, vil være ansvarlig for organisering og gjennomføring av sportslige aktiviteter for golfgruppen ved Metis Akademiet videregående, og vil være kontaktperson mot elevenes trenere i de respektive hjemmeklubbene.

Søknadsperioden til Metis Akademiet videregående åpnes første uken i januar 2017, med søknadsfrist i mars 2017.

Les mer:

Metis Akademiet videregående

Fana Golfklubb