Damenes EM ble avsluttet på det jevne for de norske jentene. De tre som klarte cutten i Finland endte på delt 10.-, 16.- og 44.-plass.
dansk-seier--marthe-wold-topp-10

WOLD TOPP-10: Marhte Wold fra Stavanger GK ble beste norske i European Ladies Amateur Championship med delt tiendeplass på Aura Golf i Åbo i Finland.

dansk-seier--marthe-wold-topp-10

dansk-seier--marthe-wold-topp-10

dansk-seier--marthe-wold-topp-10


Med tre over par, 75, på avslutningsrunden falt Marthe Wold to plasseringer til delt tiendeplass på Aura Golf i Åbo.

Nicoline Engstrøm Skaug forsatte å spille seg opp, og med sin to under par 70-runde avanserte hun fra delt 29.- til delt 16.-plass.

Heller ikke lørdag fikk Tonje Daffinrud det til etter fredagens skrell på 85 slag. Etter tre over par, 75, lørdag endte Vestfold-jenta som delt 44.-kvinne.

17 år gamle Emily Kristine Pedersen fra Smørum GK i Danmark ble europamester med -8, og avslutter en flott sesong fra dansk kvinnegolf.

— Det var vært hardt, og det var vanskelig å få kontroll over nervene. Men nå er gullet i hus, og jeg er meget stolt, sier vinneren i en pressemelding fra Dansk Golf Union.

Se også: Resultater fra Finland NB! Er tidvis nede


Runde 3:
Game over for Daffinrud, Wold henger med

Tonje Dafinnrud gikk på en skikkelig blemme i EM i Finland. Heller ikke Marthe Wold hadde helt dagen, men er fortsatt topp-10 på Aura Golf i Abå.

Tonje Dsffinrud fikk virkelig erfare av det er kort vei fra Capitol til Den tarpeiske klippe etter å ha falt fra ledelse til delt 37.-plass.

Tredjerunden endte i 85 slag etter tre bogeyer, fire doble og en trippel.

— Jeg har aldri vært mer fortapt ute på golfbanen, og jeg er knust etter dagens runde, skriver hun på sin Twitter-profil. https://twitter.com/TJdaff

Dermed blir Marthe Wold Norges håp etter to over par, 73. Par totalt gjør at hun fortsatt er topp-10 før lørdagens avslutning

Nicoline Engstrøm Skaug fulgte opp med tre over par, 74, og er på delt 30.-plass med +8.


Runde 2:
Daffinrud leder foran Wold

Det er dobbelt norsk i teten av EM ved Tonje Dafinnrud fra Vestfold GK, tre slag foran Marthe Wold fra Stavanger GK. For en helg det kan bli i Finland!

På to runder av EM har Tonje Daffinrud gjort tolv birdier, og med rundene 69-68 og -5 har hun tre slags ledelse.

Vestfoldingen jages av en trio med blant andre Marthe Wold, som har to runder på 70 og er -2.

Nicoline Engstrøm Skaug fra Oslo GK ble torsdagens klatrer med et avansement på 50 plasseringer til delt 29.-plass etter én under par, 70, torsdag og +5 totalt.

Susana Vik er helt hektet av med 84-85 og +27, som gir delt 134.-plass. Cutten settes etter tredje runde fredag. Den går i skrivende stund ved +8.

— Fantastisk bra jobbet jenter. Keep it up, skriver golfforbundet på Norwegian Golf Teams Facebook-profil.


Runde 1:
Sterk EM-åpning av Daffinrud og Wold

Tonje Dafinnrud fra Vestfold GK ligger på delt tredje-, og Marte Wold fra Stavanger GK på delt sjetteplass etter første dag av EM i Finland.

— Jeg er fornøyd med å signere for -2 etter å ha vært +4 etter fem hull i dag, skriver Tonje Daffinrud på sin Twitter-konto.

To under par 69-runden gir 21-åringen fra Tønsberg delt tredjeplass, to slag bak ledende Emily Kristine Pedersen fra Danmark.

Det er for øvrig dobbelt dansk i teten på Aura Golf i Åbo med Nicole Broch Larsen kilt inn mellom Pedersen og Daffinrud.

Sterkt også av Wold

Mens Daffinrud hadde fire bogeyer og seks birdier, nøyde Marthe Wold seg med henholdsvis én bogey og to birdier.

Dermed kom Stavanger-jenta inn på én under par, 70, som gir delt sjetteplass etter den første av de fire rundene.

— De har skaffet seg en riktig bra start på EM, som spilles over 72 hull, konkluderes det på Norwegian Golf Teams Facebook-side.

Nicoline Engstrøm Skaug fra Oslo GK får litt mer å slite med etter seks over par, 77.

Susana Vik, også hun Oslo, måtte opp i 84, slag, 13 over par. Cutten settes etter tre runder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.