Foto: Pål A. Næss

Stavanger-spilleren måtte over par også i siste runde av europaturneringen på Sicilia. Én over par 72-runden ga et fall på ti plasseringer siste dag.

Eirik Tage Johansen falt på begge de to siste rundene i  The Rocco Forte OpenVerdura Golf Club.

Likevel er det grunn til å gi han honnør for comebacket på europatouren, som endte i delt 31.-plass og -4 totalt. Som var verdt 73.000 kroner (7785 euro).

De to første rundene på 65 og 67 slag var strålende, og viser at 34-åringen fra Stavanger bør kunne hevde seg på challengetouren denne sesongen.

Alvaro Quiros fra Spania vant på første omspillshull mot sørafrikaneren Zander Lombard etter at begge endte på -14.

Se også: Resultater fra Sicilia


Runde 3: Feil vei for Tage

Moving day ble ikke helt som forventet for Stavanger-spilleren, som måtte op i fem over par, 76, på tredjerunden. Det ga et fall på tolv plasseringer på Sicilia.

Scorerkortet Eirik Tage Johansen signerte etter tredje runde av The Rocco Forte OpenVerdura Golf Club var ikke blant de vakreste vi har sett.

Det inneholdt to birdier, fem bogeyer og én dobbelbogey. Med fem over for dagen er han på delt 21.-plass med -5 før siste runde søndag.

Alvaro Quiros økte ledelsen til fem slag på -16 etter én under par, 70, lørdag.

 


Runde 2: Tage fortsetter å stråle

For en turnering Stavanger-spilleren er i ferd med i sitt comeback på europatouren! Fredag ble det en 67-runde, som gir -10 og delt niendeplass halvveis på Sicilia.

Eirik Tage Johansens scorekort i andrerunden av The Rocco Forte OpenVerdura Golf Club inneholdt seks birdier og to bogeyer.

Med fire under for dagen etter seks birdier og to bogeyer, og ti under for turneringen, krøp han tre plasser oppover resultatlisten til delt niendeplass før helgespillet for siddisen.

Quiros leder

Med det ligger han fem slag bak den spanske kjempen Alvaro Quiros, som har to slags ledelse på tetduoen etter første dag, Michael Hoey fra Nord-Irland og svenske Sebastian Söderberg.

Tage starter sin tredje runde klokken 13.26 lørdag.

 


Runde 1: 65-runde for Tage

Stavanger-spilleren tangerte sitt karrierebeste i europatourcomebacket på Sicilia. Mange lave scorer gir ham imidlertid ikke bedre enn delt tolvteplass foreløpig.

Eirik Tage Johansen har ikke spilt europaturnering siden SA Open i novemver 2011. Når han nå endelig fikk muligheten igjen, var det med et smell.

— Det er kjekt å være tilbake, så jeg ser frem til denne uka, sa Stavanger-spilleren i en pressemelding fra NGF før turneringen.

Tage med  solid åpningsrunde

En solid åpningsrunde i The Rocco Forte OpenVerdura Golf Club på Sicilia 34-åringen (som fyller 35 på tirsdag) beviste hvor godt han likte å være tilbake i det gjeveste selskapet.

Melodien for dagen satte han med tre birdier på rappen fra hull 1 til 3. Og fulgte på med ytterligere birdier på hullene 10 og 17, splittet av en eagle på det 520 meter lange par-5-hullet, hull 12. En bogey på hull 8 gjorde at åpningsrundens score endte på seks under par, 65. Det er tangering av hans beste runde på europatouren, som han oppnådde på runde 2 av Joburg Open i 2009.

Tage ligger fire slag bak lederduoen Michael Hoey fra Nord-Irland og svenske Sebastian Söderberg.