Celine bare to slag fra LPGA halvveis i Q-Series

PÅ VEI OPPOVER: Celine Borge avanserte åtte plasseringer i fjerde runde, og ligger bare to slag bak Topp 45 og LPGA-kortet halvveis i LPGA Q-Series. Foto: Tristan Jones

Tøffe forhold i Pinehurst søndag gjorde at én over par, 73, var nok til å avansere ytterligere åtte plasseringer. Halvveis i kvaliken ligger Celine Borge fortsatt bare to slag bak å få LPGA-kortet.

LPGA Q-Series tar nå pause i fram til onsdag. Da starter den femte av de åtte rundene i Pinehurst.

De første fire rundene ble spilt på på Pinehurst No.6-banen. Fra onsdag skiftes det til Pinehurst No. 7-banen, der de fire avgjørende rundene spilles fram til lørdag 3. november.

Halvveis har 20-åringen fra Vestfold GK plassert seg på delt 51.-plass med +8 etter runder på 79, 76, 68 og 73 slag. Grensen for Topp 45, som altså gir det ettertraktede kortet til LPGA Tour, går ved +6 med fire runder igjen.

Klara Spilkova fra Tsjekkia fortsetter å imponere i LPGA Q-Series, og leder nå med fire slag på -13. Amatøren Jaclyn Lee fra Canada ligger på andreplass mens Jenny Haglund fra Sverige er beste skandinav på delt 23.-plass med +3.

Se også: Resultater fra Nord-Karolina

Q-Series


Runde 3: Avanserte etter værutsettelse

En sterk tredjerunde på fire under par, 68, sendte Celine Borge hele 30 plasseringer oppover resultatlisten.

Hele fredagens runde i ble utsatt i LPGA Q-Series på grunn av bane- og værforholdene. Dermed ble de to siste rundene forskjøvet én dag; til lørdag og søndag.

Lørdag var det en helt annen stabilitet over spillet til Celine Borge. Borte var trippelbogeyene, som det kom to av i første runde og én av i den andre.

Klarer 20-åringen å holde tilsvarende stabilitet i den siste runden av den første kvalikturneringen og gjennom de fire rundene i den andre, står hun ganske enkelt med LPGA-kortet i hånden lørdag 3. november.

 

Klara Spilkova fra Tsjekkia leder fortdsatt LPGA Q-Series med to slag, nå på -11 foran den amerikanske veteranen Jackie Stoelting. Og Jenny Haglund fra Sverige er fortsatt  beste skandinav , nå på delt 19.-plass med +2.

 


Runde 2: Både avanserte og tapte terreng

Celine Borge spilte bedre i andre runde av kvaliken, og avanserte to plasseringer

Spille-formatet til finalespillet i LPGA-kvaliken er i år ikke lenger 90 hull over fem dager. Den nye LPGA Q-Series spilles som to påfølgende økter over fire runder, altså 72 hull, i to påfølgende uker, og uten cut.

Etter to dager ligger Celine Borge på delt 89.-plass med +11, som er seks slag bak den avgjørende 45.-plassen med seks runder igjen.

Å tette igjen gapet er ingen uoverkommelig oppgave for 20 åringen fra Vestfold GK. Hun har de to gjenstående rundene på Pinehurst No.6-banen fram til lørdag, og deretter de fire avgjørende rundene på Pinehurst No. 7-banen fra onsdag 31. oktober til lørdag 3. november, å gjøre det på.

 

Klara Spilkova fra Tsjekkia leder LPGA Q-Series med to slag på -8 etter runder på 70-66. Svenske Jenny Haglund er beste skandinav på delt 17.-plass med +2.

 


Runde 1: Åtte runder å gjøre det på i LPGA Q-Series

Celine Borge fra Vestfold GK er blant dem som er glad for at det totalt skal spilles åtte runder i Q-Series, og at hun har sju runder igjen til å hente seg inn etter at hun kvalifiserte seg til LPGA-finalespillet forrige uke.

20-åringen fikk en trøblete startNo 6-banen i Pinehurst i Nord-Karolina, en by amerikanerne holder like høyt som golfikon som vi europeere gjør med St Andrews.

Det er sjelden å se to trippelbogeyer på samme scorekort blant spillere på dette nivået. Og forhåpentligvis blir en stund til vi får se det samme igjen hos Celine Borge.

79-runden plasserer henne på delt 91.-plass i det 102 kvinner store feltet. Hun ligger elleve slag bak lederen, amatøren Jacelyn Lee fra Canada. Men bare fire slag bak grensen for LPGA-billett ved Topp 45.

Vestfold-spilleren har altså sju runder igjen å gjøre det på. Først tre .

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.