Forrykende avslutning sendte Celine Borge til andresteget av LPGA Q-Schoo

GIKK VIDERE: Celine Borge avanserte 62 plasseringer i siste runde. Dermed er hun klar for andresteget av LPGA Q-School. Foto: Jan E. Espelid

Celine Borge leverte en fem under par 67-avslutning det luktet svidde av på Mission Hills i Palm Springs, og gikk videre til Q-Schools andresteg med god margin..

Vestfold-spillerens sluttresultat etter finalerunden på Dinah Shore-banen ble -2 og delt 38.-plass, et sprang oppover resultatlisten på hele 68 plasseringer siste dag.

Dermed kan 17-åringen fra Tønsberg bare starte forberedelsene til det andre av de tre kvalifikstegene på veien mot spillerrettigheter på LPGA 2018.

Celine Borge spiller andresteget i oktober, på motsatt side av landet: på Plantation Golf and Country Club i Venice, Florida, 16.-22. oktober.

LPGA Q-School

For Mariell Bruun holdt det dessverre akkurat ikke. Etter en runde på par med fire hver av birdie og bogey ble det +4. Som var delt 91.-plass og ett slag for mye til å gå videre til neste kvalikrunde. Skikkelig surt!

Se også: Resultater fra Q-School


 

Runde 3: Celine Borge og Mariell Bruun gikk til siste runde

Det er oppløftende at to av tre norske jenter får spille alle de fire rundene i førstesteget av kvalifiseringen til LPGA på flotte Mission Hills i Palm Springs.

Det er oppløftende at to av tre norske jenter får spille alle de fire rundene i førstesteget av kvalifiseringen til LPGA på flotte Mission Hills i Palm Springs.

Verken Celine Borge eller Mariell Bruun kan imidlertid føle seg sikre på å gå videre til andresteget i LPGA Q-School.

Celine Borge har det beste utgangspunktet. Vestfold-spilleren hadde en 72-runde for par på den berømte Dinah Shore-banen, der majorturneringen ANA Inspiration spilles hvert år.

 

Med +3 totalt ligger Celine Borgedelt 100.-plass før siste runde. Det er ett slag over topp-90, som går videre til andresteget.

Mariell Brruun fra Larvik GK hadde to over par, 74, på Player-banen, og ligger på delt 121.-plass med +4, som også var cutgrensen før siste runde.

Guro Rambjør avsluttet med seks over par, 78, på Dinah Shore-banen. Som ga +11 og delt 239.-plass etter tre runder.

 


 

Runde 2: Svak norsk dag

Verken Mariell Bruun, Celine Borge eller Guro Rambjør fikk det til å stemme under dag to av førstesteget av kvalifiseringen til neste års LPGA spilles på Mission Hills i Palm Springs.

Mariell Bruun hadde sin andre én over par 73-runde på rad, og ligger på delt 108.-plass med +2.

Det er foreløpig ett slag over 90.-plassen, som vil gi avansement til andresteget ved avsluttet turnering søndag.

Celine Borge måtte opp i  fire over par, 76, på Player-banen. Med +3 totalt ligger den unge amatøren fra Vestfold GK på delt 134.-plass i LPGA Q-School.

Guro Rambjør hadde en to over par 74-runde, og ligger på delt 175.-plass med +5. Janie Jackson fra USA og japanske Rino Kotake deler teten på -9.

 


 

Runde 1: Celine Borge startet best i LPGA Q-School

Førstesteget av kvalifiseringen til neste års LPGA spilles på Mission Hills i Palm Spring, California. Celine Borge, Mariell Bruun og Guro Rambjør er norske deltakere.

Celine Borge ligger på delt 43.-plass i LPGA Q-School etter én under par, 71, på Palmers-banen ved Mission Hills.

Det er seks slag bak ledende Regina Placencia fra Frankrike. Mariell Bruun brukte to slag mer på Dinah Shore-banen , som gir delt 113.-plass etter første dag.

Guro Rambjør hadde en runde på tre over par, 75, på Palmer-banen, og ligger på delt 181.-plass.

De 90 beste, og like, etter fjerde runde søndag går videre til andresteget av LPGA Q-School. 90.-plassen går ved par etter første dag.

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.